sâmbătă, 22 iunie 2019

# albania # chictravel

Unde facem plaja anul acesta ?


 Pentru noi, concediul din vara este pentru mare, plaja, soare ( ma rog, discutabil, mai mult sub umbrela :) ), dar si pentru explorat noi locuri. Nu ne place sa lenevim pe aceeasi plaja tot concediul, ci sa vizitam cat mai mult in destinatia aleasa.

Cum ne alegem destinatia de concediu ?

De obicei, incepand cu luna ianuarie ne stabilim un buget de vacanta si incepem cautarile. In ultimii ani am ales destinatii unde putem ajunge usor cu masina, tocmai pentru confortul de a avea masina noastra la dispozitie si a ne asigura mobilitatea pe tot parcursul concediului ( asa economisim banii pe care i-am plati pe o masina inchriata). Facem rezervarile de preferinta inainte de sfarsitul lunii martie pentru a putea beneficia de discounturile early-bird.

Unde mergem ?

Anul acesta ne-am hotarat sa ne petrecem concediul in Albania, mai exact in Vlore, al doilea oras - port ca marime, locul unde Marea Adriatica intalneste Marea Ionica ( Golful Vlore). Numai cand scriu lucrul acesta parca nu mai am rabdare sa treaca mai repede cele doua saptamani care ne despart de intalnirea cu riviera albaneza.  Plajele arata demential, peisajul este de vis, iar preturile la cazare sunt la jumatate fata de Grecia ( spre exemplu, un apartament cu doua camere pentru 6 nopti costa undeva la 370 euro fata de 660 euro cat am platit anul trecut in Thassos in aceeasi perioada).

Vlore, Albania - sursa foto Shen Jani

Vlore, Albania - sursa foto booking.com

Inglezi Bay - Karaburun - sursa foto invest-in-albania.org
Traseul pe care l-am ales pana acolo va fi Bucuresti - Ruse- Sofia- Skopje ( cazare o noapte aici  atat la dus cat si la intors si vizitat orasul ) - Ohrid ( cateva ore pauza pentru a vizita lacul) - Vlore.  In total vor fi 970  de kilometri si multe de vazut pe drum. Cu siguranta, mai multe am sa va povestesc la intoarcere.
Avand in vedere ca Macedonia si Albania nu sunt in UE, ne-am descarcat aplicatii si harti off-line pentru traseu deoarece internetul mobil este foarte scump in roaming, undeva la 10 eur /mb.

Ce ne dorim sa vizitam ?

Dhermi -  cea mai populara statiune albaneza, cu apele ei de un turcoaz limpede.

sursa foto steemitimages.com

Himare - o alta plaja unde ne dorim sa petrecem o zi cu un cocktail in stanga si o carte in dreapta .

sursa foto booking.com
Castelul Porto Palermo din golful cu acelasi nume, un castel aflat in apropiere de Himare si care se presupune ca ar fi fost construit de venetieni la inceputul secolului 19. 

Sursa foto intoalbania.com
Ar mai fi multe de vizitat in zona, insa vom vedea la fata locului cat de mult vom putea vizita si evident, am sa revin cu o postare in care sa va povestesc experienta noastra, mai ales ca deocamdata Albania nu e o destinatie populara. 

Evident, vor fi si zile in care ne vom odihni si bronza pe plajele din apropiere, fara sa uitam de protectia solara, atat de importanta la plaja !

Astept cu nerabdare aceasta aventura, acum ca se apropie momentul deja cautam din ce in ce mai multa informatie, mai punem pe lista un loc de vizitat, un restaurant musai de testat ( pentru ca suntem fani fructe de mare ). Daca ati vizitat Albania si aveti vreun sfat pentru noi, v-as fi recunoscatoare daca l-ati lasa  intr-un comentariu. 

XOXO, 

Alina




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your comments make me happy !