vineri, 31 mai 2019

# beauty # dieta ketogenica

Life lately : keto, beauty, friends




  Luna mai a trecut ca un vis, maine  calendaristic va fi vara, desi din punct de vedere meteorologic nu prea arata asa.
  A fost o luna in care am facut cateva schimbari, mai ales in zona de lifestyle, experimentez o noua dieta despre care o sa va povestesc putin, iar daca va doriti mai multe detalii am sa revin cu postari separate despre aceasta.
   In cazul in care nu am mai mentionat pe aici, cu ani in urma am fost diagnosticata cu tiroidita  Hashimoto, o boala autoimuna asociata cel mai frecvent cu hipotiroidia.  Asa ca mai toata viata mea de adult m-am luptat cu kilogramele, nu au fost niciodata extrem de multe, dar 10-15 kilograme in plus te pot face  sa te simti destul de inconfortabil. Am  tinut nenumarate diete, majoritatea au avut efecte temporar sau deloc. Am slabit acum 4 ani 15 kg in cateva luni cu foarte mult sport ( articolul aici ), insa treptat am mai capatat cateva kilograme in plus din cauza stilului de viata sedentar.
   Recent am inceput sa merg la un alt medic endocrinolog si am avut norocul sa descopar un medic extraordinar de bun, efectiv programarea aceea mi-a schimbat viata si nu exagerez cu nimic spunand asta.
    La recomandarea medicului am inceput sa tin dieta keto, o dieta in care am eliminat carbohidratii si zaharul dar consum grasimi sanatoase si proteine, iar proportiile dietei sunt cam asa : max 5% carbohidrati, 25 % proteine si 70 % grasimi. Tin Keto de vreo 3 saptamani si rezultatul  e absolut fantastic, am slabit vizibil (mai mult in cm decat in kilograme), dar pentru mine este important ca ma simt plina de energie si efectiv nu am pofta de dulciuri, care erau cea mai mare problema a mea in orice dieta. Am avut norocul ca in acest inceput de drum sa ma bucur de sfaturile si sustinerea prietenei mele din copilarie,  Raluca ( Ralu, daca citesti asta, mii de multumiri pentru tot ! ). Am aflat de la ea ca in strainatate dieta keto este folosita ca si tratament pentru cei cu hipotiroidie si nu numai, ca este recomandata de medici pentru efectele sale benefice asupra organismului .



Pentru ca tot vorbeam despre prieteni, la jumatatea lunii mai m-am bucurat de vizita Luciei de la All that beauty things, de care ma leaga o prietenie de 6 ani ( nu pot sa cred ca au trecut asa repede ). In ultimii ani ne-am facut un obicei din a ne vizita macar o data pe an,  cateva zile in care petrecem timpul "ca fetele", colindand magazinele, stand ore intregi la terasa povestind ce s-a mai intamplat de cand nu ne-am vazut, ce mai testam, ce mai cumparam.



La capitolul beauty am facut cateva schimbari, am inlocuit fondul de ten cu bb cream-ul de la Missha pe care il folosesc cu precadere  vara deoarece are SPF 42 si rezista foarte bine pe tenul meu mixt.  Am testat noile produse de make-up Gerovital, dar am sa va povestesc despre ele intr-o postare separata ca sa nu ma intind prea mult aici.



In zona de skincare folosesc foarte mult produsele The Ordinary. Mi-am cumparat si crema hidratanta pe care o folosesc seara, ( dimineata aplic una cu SPF). Rutina e cam aceeasi, am scos doar retinolul pe care o sa-l reintroduc in rutina mea la toamna.



Long story short story cam asta a fost luna mai pentru mine, luna voastra cum a fost ?


XOXO,

Alina



12 comentarii:

  1. Te pup pisi, te astept sa mergem in Austria la shopping💋

    RăspundețiȘtergere
  2. Asteptam si urmatoarele postari despre dieta😊.Luna mea a fost jumătate de concediu😉prima data prin Scoția, si ma bucur tare ca am reușit să vizitez așa multe pe aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos ! Si noua ne place sa vizitam mult in concediu, sa profitam de fiecare moment pentru a explora zona in care ne aflam. Promit sa revin cu detalii despre dieta. Xo

      Ștergere
  3. Luna Mai a fost plina de proiecte si de activitati alaturi de cei dragi!😘

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă interesează și pe mine dieta keto, dacă ai putea scrie un articol în care să ne arăți câteva rețete, ți-aș fi recunoscătoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Folosesc si eu cateva produse The Ordinary, iar produsele Gerovital imi plac tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiam ca exista bb-cream cu Spf, o sa caut si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. O luna plina ai avut! Ma bucur ca te-ai revăzut cu Lucia si ca vi-ati facut un obicei din asta ��

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt curioasa ce impresie ti-au facut produsele de la Gerovital. Apropo fain si obiceiul vostru de a va intalni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Luna mai a fost cu de toate, dar sper ca luna iunie sa fie mult mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am avut o luna extrem de plina si agitata. Toate peste toate, a fost ok si luna mai. :)

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !