duminică, 15 noiembrie 2015

# cum am slabit 15 kg in 3 sapt # dieta

Cum am slabit 15 kg in 3 luni ( fara pastile, ceaiuri si alte minuni )

Hello, glam girls !!!


Vreme de vreo 4 ani m-am luptat cu kilogramele.Nu o sa imi fie usor sa vorbesc despre acest lucru, dar simt nevoia sa va povestesc experienta mea, mai ales ca sunt constienta ca mai sunt foarte multe fete care se lupta in continuare cu ele. Inca de la inceput as vrea sa va mentionez ca modul cum am slabit a fost strict alegerea mea, nu am urmat nici o dieta prescrisa de medic, si nici nu incurajez pe cineva sa procedeze ca si mine. Pur si simplu este experienta mea.
  Am inceput sa ma ingras treptat, de la 58 kg ( greutatea mea obisnuita la cei 1.65m ai mei ) pana la 65 kg intr-o perioada cand renuntasem la fumat . In alte 6 luni ajunsesem la 70 kg. Acum vreo 3 ani am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna, si am inceput sa ma ingras constant.  Anul acesta, in urma unei depresii destul de urate am ajuns la 82 kg. Uram sa ies din casa, uram sa merg la vreun eveniment, iar in pana in iulie am mers la plaja doar o singura data ( ceea ce e foarte trist, pentru ca locuiam foarte aproape de plaja, iar in Ibiza, in martie erau deja  33 grade Celsius).
Ma consolam cu ideea ca o sa imi fie foarte greu sa slabesc din cauza tiroiditei autoimune de care sufar, dar nici nu faceam nimic concret in acest scop.  Este inutil sa va spun ca am tinut toate dietele posibile, de la Dukan pana la dieta cu sucuri de legume, majoritatea au dat rezultate doar temporar. Niciodata nu reusisem sa slabesc mai mult de 5 kg, pe care le puneam rapid inapoi, eventual si ceva in plus.

              La 1 iulie mi-am schimbat jobul. Am schimbat orasul in care locuiam, am schimbat multe in viata mea. Noul job presupunea destul de multa activitate fizica ( orice pas in plus pe care il faceam insemna ceva, pentru ca, dupa cum v-am spus mai sus, nu aveam nici un fel de activitate fizica solicitanta). In medie, 6 zile din 7 aveam cam 500 de trepte de urcat/coborat. Dupa ce ieseam de la lucru, cel putin o data pe saptamana mergeam la plaja. De fiecare data incercam sa inot cat mai mult, pentru ca inotul ajuta enorm la modelarea corpului.
      Datorita jobului mi-am schimbat si orarul meselor, dintr-unul total haotic, am inceput sa am un orar fix de masa : mic dejun undeva la ora 9,pranzul la ora 13 si cina la ora 20 ( asta pentru ca niciodata nu adormeam inainte de miezul noptii). Ba de foarte multe ori saream peste masa de pranz ( ceea ce nu-i foarte sanatos, stiu !! ) si o inlocuiam cu o cafea. Nu am tinut nici un fel de regim alimentar, am mancat absolut orice mi-am dorit, inclusiv cartofi prajiti de cateva ori pe saptamana, insa, am micsorat portiile si am renuntat la gustarile dintre mese. Rareori mancam cate un fruct.
      Am crescut consumul de apa de la 2 pahare pe zi cat consumam in mod obisnuit ( pe langa cantitati enorme de cola si alte sucuri ), la 4 sau chiar 5 litri pe zi. Si pentru mine a fost o adevarata surpriza sa constat ca pot sa beau atata apa, insa faptul ca temperatura zilnica era de vreo 40 de grade, iar umiditatea era excesiva au fost de un real ajutor.
  In primele 3 saptamani deja slabisem 5 kg. Am observat ca hainele deja incepeau sa imi fie largi. Dupa o luna si jumatate deja slabisem 10 kg, iar undeva spre sfarsitul lui septembrie am ajuns la 66.5 kg, recordul meu absolut din ultimii 4 ani.
  Nu mi-a venit sa cred ca intr-un timp atat de scurt reusisem ce nu reusisem in 4 ani. Moralul meu era mult mai ridicat, si cred ca a fost ziua cand m-am simtit cu adevarat frumoasa. Toti prietenii mei deja observasera diferenta, iar fiecare compliment pe care mi-l faceau vis-a-vis de silueta mea era inca un motiv sa ma simt bine in pielea mea.

                                                                  INAINTE


                                                                    DUPA



Ce-i important de retinut :

  • incercati sa va stabiliti un orar de masa si sa-l pastrati o perioada
  • beti cat mai multa apa. Apa, nu suc  sau alte licori !
  • faceti sport ! Cat mai multa activitate fizica ! Poate rezultatele nu vor aparea imediat, dar in timp, cu siguranta veti observa diferenta. Nici eu n-am crezut pana nu am vazut!
  • renuntati la gustarile dintre mese
  • micsorati portiile de mancare si evitati sa va ridicati de la masa ghiftuite
  • nu renuntati daca rezultatele nu apar rapid


Acum ca am revenit acasa, mi-am permis o perioada de doua saptamani de rasfat culinar, ca , deh, unde e mancarea mai buna ca la mama acasa ?! . Pentru a pastra rezultatele obtinute, intentionez sa merg la sala de minim 2 ori pe saptamana si sa imi impun un orar strict de masa. Pe scurt, intentionez sa imi pastrez obiceiurile cu ajutorul carora am slabit.
  Sper ca povestea mea sa va inspire catusi de putin daca intentionati sa pierdeti din kilograme,si astept sa citesc si povestile voastre despre cum ati castigat lupta cu kilogramele.


XOXO,

Alina


15 comentarii:

  1. Felicitari!!! Pe langa rezultatele vizibile la corp, se vede si pe chipul tau ca in ultimele poze te simti mai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Andra !!! Intr-adevar, sunt mult mai fericita in pielea mea ! :))

      Ștergere
  2. Alina, ma bucur ca acum te simti tu bine!!! Dar frumoasa ai fost intotdeauna, indiferent de greutate! Sper sa te vad in curand!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, draguta ca intotdeauna ! Mi-e dor de tine si sper sa ne vedem cat mai curand ! XO

      Ștergere
  3. Felicitari! Chiar mi-ai dat niste sfaturi pe care doresc sa le pun in practica avand in vedere ca si eu am un surplus de kilograme la care doresc sa renunt de mult.. Multumim ca ne inspiri! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si iti doresc mult succes in lupta cu kilogramele ! Nu renunta, oricat de greu ar parea la inceput. Cu pasi mici, dar siguri, vei reusi ! Succes!!!!!

      Ștergere
  4. Felicitari! Si pe chipul tau se vede ceva mai multa lumina :)

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari pisi! asta cu sportul ar trebui sa ma apuc si eu, desi imi propun in fiecare luna nu reusesc sa ma mobilizez deloc

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru reusita! Ambitia cred ca este importanta in astfel de momente...si incurajari!
    Ma uitam la tv sambata...la o emisiune in care anumiti tineri.tinere vor sa slabeasca. Era o domnisorica care cantarea 124 kg...si are un antrenor personal...timp de 3 luni si ceva...Dupa vreo 2 saptamani-3 a vrut sa renunte. Atunci antrenorul ei a venit acasa si a vorbit cu membrii familiei sale: parinti si frati...i-a rugat sa ii ridice moralul si sa o ajute! Si cel mai bun lucru care i s-a intamplat a fost faptul ca familia ei a iesit afara, in aer liber, au mers la sala cu ea si faceau impreuna exercitiile! Era mai motivata tipa...nu se mai concentra atat de mult la cantar...si asta a ajutat-o!
    Nu stiu exact cat a reusit sa slabeasca, insa cred ca asta ajuta! Poate si pentru tine e un ajutor sa fii cu cineva, sa faceti impreuna!
    Eu nu le am cu sportul, nu sunt o fana inraita! :D Insa as vrea sa merg sa dau o tura de bloc, doua pana ma obisnuiesc putin cu alergatul impreuna cu iubitul meu...care a inceput sa puna pe el! :D
    In afara de aspectul fizic, eu cred cu tarie ca sportul - indiferent de natura lui, ajuta mult si psihicul! si de acolo pleaca multe...de la bibilica!
    Spor sa ai! Important este sa te simti bine cu tine!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Lore! Intr-adevar, este foarte important sa vrei, in primul rand. Sa ai un tel. Sa stii pentru ce te chinui. La fel de mult conteaza si sustinerea celor din jur.

      Ștergere
  7. Wow! Felicitari, esti de admirat! :D

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !