sâmbătă, 12 decembrie 2015

# aoro.ro # ash blonde

Blond cenusiu cu Garnier Color Sensation si Kallos Love Silver Shampoo

Hello, glam girls !

De-a lungul timpului, podoaba mea capilara a fost vopsita in mai toate nuantele, cu exceptia negrului. Nu mi-am dorit niciodata sa fiu bruneta, poate si de teama ca o sa imi fie foarte greu sa scap de culoare, daca m-as fi plictisit de ea.
Dintre toate, blondul a fost si va ramane culoarea mea preferata intotdeauna, chiar daca este destul de greu de intretinut. Este culoare la care revin intotdeauna dupa ce ma plictisesc de oricare alta, si de multe ori o accesorizez cu suvite, chiar si verzi(  vezi postarea aceasta).
Dupa cateva experiente nereusite in saloane, am hotarat sa ma vopsesc acasa, pentru ca este mai ieftin si mai sigur(ori n-am avut noroc de coafeze, ori am prietene pricepute :P ). De doua ori am pierdut cate o zi intreaga in salon pentru decolorat, vopsit si tratament, si pentru ca rezultatul nu a fost niciodata pe masura notei de plata, am renuntat sa mai merg la salon pentru vopsit. Am si norocul ca nuanta mea naturala sa fie destul de deschisa ( baza 7), si atunci nu este foarte greu sa obtin un blond placut vopsindu-ma acasa. Ba chiar am reusit sa am parul blond platinat folosind doar vopsea la un moment dat, dar , din pacate, acea vopsea nu mai este pe piata astazi :(
In articolul de astazi am sa va vorbesc despre doua produse esentiale pentru ritualul meu de colorare a parului, ambele foarte accesibile, mai ales ca si pret, dar cu rezultate foarte bune.

Garnier Color Sensation


Garnier Color Sensation
Am incercat de-a lungul timpului mai multe branduri si nuante de vopsea blonda, dar de aproximativ un an  ma vopsesc cu Garnier Color Sensation in nuanta 110 Light Natural Blond .  Nu este o vopsea de par scumpa, dar isi face treaba nemaipomenit. Ca orice alta vopsea, in cutia ei gasim vopseaua, oxidatul de 9 % si o masca de par, iar uneori vine insotita de o pensula sau pelerina pentru vopsit, in functie de promotiile existente. Imi vopsesc doar radacinile, pentru a nu-mi deteriora parul excesiv, de obicei o data pe luna. Apelez la marinimia unei prietene pentru a ma vopsi, nu am incercat sa ma vopsesc singura pana acum, pentru ca nu ma pot vopsi pe ceafa, si n-as vrea sa arat ca un leopard.
Ce imi place la aceasta vopsea e faptul ca nuanta pe care o obtin e un blond placut, care nu are tenta galbena, ci este un blond rece. Dupa vopsire nu lasa parul aspru, pentru ca in compozitia vopselei gasim ulei din flori de sidef care hidrateaza si ofera stralucire. Mixul obtinut din combinarea vopselei cu oxidantul este destul de cremos, nu curge si actioneaza foarte rapid, in aproximativ 30 de minute deja se observa rezultatele. Un alt plus il primeste pentru ca nu miroase a amoniac, are un parfum discret si nu ma ustura ochii de la el ( lucru pe care il uram la alte vopsele ! )
O cutie de vopsea imi ajunge pentru o colorare, intotdeauna prefer sa mixez tot continutul, chiar daca uneori imi mai ramane vopsea, pe care nu o arunc, o "blenduiesc" pe lungimea parului  pentru ca urasc sa se vada diferente de culoare intre radacinile proaspat decolorate si restul parului. Astept 40 de minute, ma spal si ta-daaa, parul meu este blond all over. Urmatorul pas, neutralizarea nuantelor portocalii.

Kallos Love Silver Shampoo

Kallos Love Silver Shampoo

 Silver Reflex este un sampon nuantator de la Kallos ,mov-albastrui  care elimina tonurile de galben / portocaliu din parul blond si care ii ofera un aspect platinat. Din pacate, nu are nici un efect asupra parului inchis la culoare. Este cel mai ieftin produs de acest tip, dar este destul de eficient, are 350 ml si nu are nici  un miros specific. Este recomandat si persoanelor cu parul carunt. Mai sunt si altele asemanatoare, dar nu vad de ce as plati 80 de lei pe un sampon care face acelasi lucru ca si acesta, care costa 14 lei.

Cum il folosesc :
Ma spal cu un sampon obisnuit pentru a elimina murdaria din par, ma clatesc, apoi aplic nuantatorul ca pe un sampon normal. Il aplic, il mixez in par si il las sa actioneze cam 5-10 minute, dupa care il clatesc si aplic masca / balsam. Daca imi doresc ca efectul sa fie mai intens, fie il tin mai mult timp pe par, undeva la 10-15 minute, fie il samponez doar cu Kallos Silver, fara sa folosesc sampon obisnuit, deoarece si acesta curata parul foarte bine.

Dupa cum v-am spus inca de la inceput, imi place foarte tare acest sampon. Cu ajutorul lui am scapat de blondul-pui-de-gaina :). Un alt aspect care imi place la acesta este faptul ca nu coloreaza uniform parul, ci doar suvitele care sunt mai deschise la culoare capata un aspect grizonat. Daca folosesc samponul la fiecare spalare, suvitele gri devin mov si astfel, pot jongla cu nuanta blondului cat de mult imi doresc.Ca sa nu mai spun ca dupa fiecare spalare, am o noua nuanta in par !
Singurul defect pe care il are acest sampon este faptul ca usuca un pic parul, dar daca folositi o masca buna periodic, puteti trece peste acest mic inconvenient.
Samponul acesta il folosesc de ani de zile, il ador.Inclusiv in perioada cat am locuit in Ibiza, prietenii mei aveau grija sa imi alimenteze periodic stocurile de Kallos Silver, pentru ca parul meu blond sa nu aiba de suferit.

Ash Blonde
Deoarece este in mare voga in acest sezon parul gri, Kallos Silver este un produs accesibil pe care il puteti folosi daca va doriti sa urmati acest trend, evident, daca sunteti blonde sau daca intentionati sa va decolorati in prealabil.



Aceasta este rutina mea de colorare a parului. Ador parul blond, mai ales blondul platinat, rece, si intotdeauna caut produse care sa imi usureze "munca", sa nu coste foarte mult si cu care sa obtin rezultate bune acasa. Momentan m-am oprit la aceste doua produse, dar mereu caut sa descopar produse care sa le depaseasca pe cele deja testate. Daca aveti sugestii, va rog sa mi le scrieti in rubrica de comentarii.


xoxo,

Alina

6 comentarii:

  1. Pero el color del shampoo cual es? gris o violeta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu m-am facut cu acest șampon dar nici un efect de gri ,tin sa spun ca e prima data cand îl folosesc si l-am lăsat cam 40 de minute si nu mia iesit gri de loc ,as vrea sa stiu cum sa fac ca sa iasa un blond platină ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand depinde care este culoarea ta actuala. Samponul nu face decat sa inlature tenta galbuie a blondului, nu coloreaza efectiv. Incearca fie un nuantator violet amestecat cu balsam, fie o vopsea cu subton gri.

      Ștergere

Your comments make me happy !