vineri, 12 aprilie 2019

# balsam demachiant # demachiant

Balsam demachiant NYX Stripped Off - review


Demachierea este o conditie esentiala pentru un ten sanatos, de aceea niciodata, absolut niciodata nu trebuie sa sariti peste acest pas. Oricat de tarziu ar fi, oricat de obosite am ajunge acasa, musai sa ne demachiem inainte de culcare.
Daca ati mai citit articolele mele pe tema asta, stiti ca si eu urasc sa ma demachiez "in stilul clasic" cu lapte demachiant  sau lotiune micelara si dischete, pentru ca mi se pare ca imi agresez tenul si genele. Din acest motiv incerc tot felul de solutii alternative - uleiuri demachiante, demachiante sub dus si mai nou, balsam demachiant.



Balsamul Nyx Stripped Off a aparut pe piata anul trecut, daca nu ma insel, si mi-am dorit sa il incerc inca de atunci dar  nu am avut noroc sa-l gasesc la Cosmobeauty, asa ca abia pe la inceputul acestui an l-am achizitionat cu ocazia unei comenzi pe Make-upShop.ro . Costa 59 lei / 100 ml si este valabil 12 luni de la deschiderea ambalajului, suficient timp pentru a-l consuma, zic eu.





Ingrediente:

  Mineral Oil   /Paraffinum Liquidum/Huile Minérale, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, PEG-10 Isostearate, Polyethylene, Camellia Sinensis Seed Oil, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Yellow 5 (CI 19140), Fragrance/Parfum, Water/Aqua/Eau, Blue 1 (CI 42090), Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Camellia Sinensis Leaf Extract.




Descrierea oficiala :

"Balsam cu textura groasa, ideal pentru demachierea celor mai rezistente produse de machiaj. Contine ingrediente antioxidante ce sunt benefice tenului, ulei din samburi de struguri, extract de ceai verde si vitamina A. Poate fi folosit pe orice tip de ten, cu exceptia celui cu o acnee pronuntata.
Mod de utilizare: se ia o cantitate mica pe degete. In contact cu caldura corpului, produsul incepe sa se topeasca si sa aiba textura unui ulei. Maseaza produsul pe intreaga fata pentru aproximativ un minut si clateste cu apa din abundenta. Daca simti ca a ramas o pelicula grasa pe fata, aplica un toner/apa micelara si curata complet tenul cu dischete de bumbac. "

Parerea mea :

Am incercat sa-l folosesc conform instructiunilor producatorului, adica aplicat pe palme, incalzit si masat pana la "topirea" machiajului , apoi emulsionat cu apa si indepartat. Adevarul este ca indeparteaza machiajul, are ceva dificultati in a indeparta machiajul waterproof (in special mascara), dar cum nu folosesc acest tip de machiaj zilnic, acest lucru nu este o problema.
Problema mea cu acest balsam este ca lasa o pelicula grasa pe fata, ca si cum mi-as fi intins vaselina efectiv si trebuie sa ma spal cu un gel de curatare de doua ori ca sa o indepartez, pentru ca urasc senzatia asta. Produsul nu se emulsioneaza , ba chiar am impresia ca la contactul cu apa tinde sa se solidifice, si cum nu suport sa ma spal cu apa fiarta, dupa putin research am incercat si o alta metoda de a-l aplica.

Cealalta metoda de aplicare presupune tot incalzirea in palme, masarea pe ten pana la topirea machiajului, dar nu-l mai emulsionez cu apa, ci il indepartez cu o laveta demachianta  din bumbac umezita cu apa calda, de genul acesta :



Rezultatul :  IMPRESIONANT ! Nu mi-a venit sa cred ca o laveta poate face diferenta. Curatand balsamul de pe fata cu laveta nu numai ca indeparteaza machiajul mult mai eficient, dar inlatur reziduurile  in totalitate, eliminand  si pelicula grasa de pe ten care ma enerva. Am gasit metoda ideala pentru a folosi produsul acesta la capacitate maxima, daca pot sa spun asa.



Concluzii :

- nu-mi place ca primul ingredient este mineral oil deoarece este comedogenic si prefer sa evit genul acesta de ingrediente in produsele de skincare;
- mi-ar fi placut sa se emulsioneze si sa nu ma straduiesc sa-l indepartez de pe fata, face demachierea destul de complicata fara o laveta;
- o sa-l folosesc in continuare in combinatie cu laveta, insa nu stiu daca o sa-l mai recumpar, probabil o sa incerc si alte balsamuri, pe piata este o oferta la fel de mare ca si curiozitatea mea.

Daca va doriti sa-l incercati va sfatuiesc sa il indepartati cu o laveta, cred ca este metoda ideala de a-l folosi. Este un produs accesibil si eficient pentru indepartarea machiajului.

Voi ati incercat vreun balsam demachiant?


XOXO,


Alina






21 de comentarii:

  1. eu de obicei prefer sa ma demachiez cu un bifazic sau cel mai simplu apa micelara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare interesant acest demachiant stiu ca mai au si alte branduri, eu nu amincercat inca acest tip

    RăspundețiȘtergere
  3. Balsam demachiant nu am incercat, dar cum am tenul mixt prefer apa micelara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am incercat pana acum un balsam demachiat, dar mi-ar placea sa o fac.

    RăspundețiȘtergere
  5. in general sunt adepta laptelui demachiant sau a apei micelare, nu ma omor cu experimentele pe partea asta

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu ma demachiez cu lapte demachiant. Nu am incercat niciodata un balsam, insa cred ca il voi trece pe lista. Pare interesant

    RăspundețiȘtergere
  7. prefer apa micelara, de multi ani! totusi imi plac cosmeticele NYX, nu stiu acesta, asa in general!

    RăspundețiȘtergere
  8. E clar ce s-a intamplat, contine multa parafina solida care nu emulsioneaza cu apa. Cu a doua varianta il poti folosi. Daca ai tenul gras sau tendinte de comedoane, nu-l mai cumpara. Cred ca acest balsam ar fi bun pentru un ten uscat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu folosesc doar lotiune micelara dar zau ca m-ai facut tare curioasa de acest produs.

    RăspundețiȘtergere
  10. Inca nu am incercat acest gen de produs pentru demachiere. Poate voi incerca si eu, dar trebuie sa caut si o laveta :)

    RăspundețiȘtergere
  11. M-ai facut curioasa sa incerc acest produs. Nu am mai folosit nimic de genul pana acum

    RăspundețiȘtergere
  12. Un produs interesant, probabil util in cazul unui machiaj complex. Eu raman la apa micelara.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma tenta si pe mine acest produs, insa nu cred ca il voi mai achizitiona... Eu deja am portiuni grase si cu acnee... Nu as vrea sa le inmultesc, ca sa zic asa... ��

    RăspundețiȘtergere
  14. Prefer apa micelara mi se pare mult mai practica. Insa e bine sa incercam si alte variante, cine stie, poate descoperim lucruri care ni se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Prefer apa micelara, pur si simplu cred ca acest produs nu l-as incerca.

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu fug de produsele comedogenice, am vazut ca imi este mai bine cu cele care nu sunt.

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi doresc si eu un balsam demachiant, insa nu stiam ce sa aleg. Stiu ca ar trebui sa fie destul de eficiente aceste produse. Nici eu nu stiam ca o laveta de bumbac poate face diferenta mare la demachiere insa am vazut multe youtuberite care folosesc aceasta metoda. 😘 Demachiantul de la Clinique este foarte popular si bun, dar si mai scump.

    RăspundețiȘtergere
  18. Tenul meu este unul sensibil dar nu uscat, prin urmare nu cred ca mi s-ar potrivi. Pare totuși un produs bun.

    RăspundețiȘtergere
  19. In general prefer apa micelara. E mult mai lejera. Si eu urasc senzatia de piele grasa si lipicioasa pe care o lasa unele produse.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu am mai auzit de un produs de genul si nici de la NYX nu am incercat produse. Mi se pare interesant

    RăspundețiȘtergere
  21. Mmmm nu stiu daca l-as incerca in acest caz....
    EU am avut de la Pupa unul foarte fain - il prinsesem la o super oferta - cam 40 de lei si tin minte ca mi-a deschis apetitul pentru balsamurile demachiante, insa de atunci nu am mai incercat altele. De la TBS am unul pe lista de ceva timp si cred ca o sa il cumpar pana la urma, sa il testez.

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !