duminică, 3 decembrie 2017

# anti aging # ivatherm

Cum imi ingrijesc tenul - rutina de seara !

Hello, glam girls !


Recent mi-am schimbat modul de ingrijire a tenului si, observand rezultate bune, am hotarat sa scriu un articol pe tema asta, poate experienta mea va  este de ajutor, mai ales daca aveti un ten problematic.
Avand un ten mixt, cu o usoara acnee care apare si dispare periodic, si cateva puncte negre pe ici pe colo, am cautat mereu produse care sa ma ajute in a tine sebumul in frau si a obtine o piele hidratata. Totodata, mi s-a parut firesc sa includ in rutina mea si un produs anti-aging, pentru ca am trecut de 30 de ani si vreau ca pielea mea sa fie in continuare neteda si ferma.

Pasul 1- Curatare

V-am mai spus in articolele precedente ca nu folosesc un  demachiant clasic, urasc sa ma demachiez si nu am rabdarea necesara sa folosesc 100 de dischete pentru a-mi curata machiajul, asa ca ma demachiez sub dus folosind un gel demachiant. In momentul de fata folosesc Bilka - Face washing gel, un gel demachiant bio cu apa de trandafiri, un produs care imi place foarte mult, e eficient, topeste machiajul usor si nu usuca pielea.
Urmatorul lucru pe care il fac este sa imi curat fata de toate  resturile de machiaj folosind  apa micelara , iar momentan folosesc Elmiplant Skin Moisture, varianta pentru ten mixt.  Umezesc o discheta si imi curat tenul, gatul si decolteul cu apa micelara, astept 2-3 minute si trec la urmatorul pas.

Pasul 2- Tonifiere 

Recent am introdus in rutina mea doua tonere, ambele cu acizi exfolianti, este vorba de  Skin Manager cu AHA de la Alcina si Skin Clear Purifying toner de la Dr. Organic.
Initial introdusesem in rutina doar tonerul de la Alcina, am avut rezultate bune, inca de la prima utilizare am vazut diferenta. Pielea mea era mult mai fina, serumul si crema au inceput sa se absoarba mult mai rapid si mai bine in piele.
Vazand rezultate rapide, am inceput sa studiez despre acizii exfolianti si am citit ca AHA are un potential iritant, dar si ca BHA este mult mai potrivit pentru tenul mixt, asa ca am incput sa folosesc in paralel si tonnerul de la Dr Organic, pentru ca acesta contine si BHA. Momentan le folosesc alternativ, 4 zile pe saptanama folosesc Purifying Tonner Dr Organik si 3 zile folosesc Skin Manager.
Le folosesc de aproximativ o luna si sunt super  incantata de efectul acestora !


Pasul 3- Hidratare

Pentru hidratare folosesc serumul cu acid hialuronic de la Purito, un alt produs descoperit recent si care imi place. Am fost dezamagita initial de el, insa am inteles ulterior ca nu il foloseam corect, iar in combinatie cu tonerele face o treaba excelenta. Serumul cu acid hialuronic are un efect puternic hidratant, este potrivit pentru orice tip de ten si nu ingrasa pielea. Se absoarbe rapid in piele si o lasa super fina si hidratata.
Dupa aplicarea serumului folosesc crema anti-aging Una de la Ivatherm, un produs care mi se pare foarte ok, are ingrediente bune si corespunde nevoilor mele.
Nu folosesc crema de ochi momentan, insa aplic o picatura de ulei de migdale dulci pentru hidratarea pielii din jurul ochilor.
Ultimul pas  in rutina mea de seara este aplicarea balsamului de buze. Am pe noptiera unul de la Oriflame care e ok, hidrateaza si miroase tare dragut, a trandafiri.

Toate combinatia asta de produse da rezultate bune pentru mine. In fiecare zi ma minunez cat de bine arata si se simte pielea mea. Ma bucur ca am reusit sa ajung la rezultatul asta, ca am invatat care sunt nevoile pielii mele.  Poate vi se pare ca dureaza mult, insa va recomand sa incercati o perioada sa urmati toti pasii unei ingrijiri complete si veti observa rezultatul. Eu seara, dupa ce ies din dus, imi pun un serial pana adorm, si cat ma uit la serial imi ingrijesc tenul. Eventual daca reusesc sa ma pun in pat devreme, mai pun o masca, si asa nu imi dau seama ca stau 10-15 minute sa aplic toti pasii.


XOXO, 

Alina 

13 comentarii:

  1. Tonerele ma tenteaza tare mult,mai ales ca sunt aha si in general ma inteleg bine cu asa ceva pe langa asta si brandurile ma tenteaza

    RăspundețiȘtergere
  2. Tonerul Dr. Organic imi place mult si mie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi place să folosesc diferite produse pentru rutina de ingrijire, am cate 1-2 produse si le alternez. Folosesc apa micelara, creme si uleiuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu folosesc produse asemanantoare si imi iubesc tenul ��

    RăspundețiȘtergere
  5. Partea de tonifiere o mai sar, dar de obicei am grija de tenul meu sa aiba parte de ce e mai bun :D

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Sunt curioasa de acel gel de curatare Bilka, de unde l-ai luat?
    2. Mi-ai dat idee cu alternarea tonerelor :D.
    3. Mi-ai adus aminte ca imi trebuie un ulei de fata, de masaj sau macar pentru zona ochilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Demachiere, tonifiere si hidratare astoa sunt pasii care ii urmez si eu

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu folosesc exfolianti chimici, si se vad efectele. Ti-as recomanda totusi sa clatesti apa micelara de pe ten!

    RăspundețiȘtergere
  9. Skin Manager as fi si eu tentata sa incerc. Altfel, ai un ritual foarte complex! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu Skin Manager si eu ma inteleg tare bine <3

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuie sa imi achizitionez si eu un toner, sunt tare curioasa cum functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai punctat perfect. Asta este si rutina mea de ingrijire a tenului. Toate etapele sunt importante si cel mai mult pun pret pe hidratare

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am auzit si nici nu am vazut pan acum produsele Bilka. Acesti pasi mentionati de tine trebuie respectati.

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !