marți, 5 martie 2019

# base coat # diy

5 trucuri pentru o manichiura rezistenta

Hello glam girls,

Stiu ca primul gand cand citesti titlul asta te duce la oja semipermanenta sau la unghiile tehnice, insa nu despre asta o sa vorbesc astazi.  Nu sunt fan al acestor tip de manichiura, le-am incercat pe ambele  insa nu ne-am inteles deloc, in primul rand pentru ca pierdeam prea mult timp (am stat si 8 ore pentru o manichiura cu gel) , in al doilea rand pentru ca nu am reusit sa ma obisnuiesc cu grosimea unghiilor si in al treilea rand pentru ca ma plictiseam sa port aceeasi culoare sau acelasi model o luna intreaga.

Prin urmare, am ales sa imi fac manichiura singura, acasa,  am aproape 100 de oje pe care le combin dupa bunul meu plac pentru a obtine o manichiura decenta, zic eu. Cum fac sa imi reziste oja o saptamana ( ca de obicei duminica e zi de manichiura ) si care sunt sfaturile mele daca va doriti sa aveti o manichiura decenta timp de 7 zile,  cititi mai jos :

1. Nu inmuia unghiile inainte de aplicarea ojei - stiu ca mai ales prin saloane se practica lucrul acesta pentru a inmuia cuticula, insa oja aplicata pe o unghie umeda nu rezista la fel de bine ca pe una uscata, prin urmare evitati acest lucru si folositi un gel special pentru cuticule.



2. Foloseste un base coat+ top coat - folosind un base coat nu numai ca oja va adera mai bine, dar acest lucru va preveni patarea unghiilor si ingalbenirea lor in timp. Top-coat -ul va oferi aspectul acela de unghii cu gel si va proteja manichiura mai mult timp decat daca ati aplica doar lacul colorat.

 




3. Maxim 2 straturi de lac colorat+ top coat sunt suficiente - Ideal  ar fi sa aplicam un singur strat de lac colorat, insa din experienta  mea  am observat ca majoritatea lacurilor arata mai bine si sunt mai opace daca le aplici in doua straturi. Personal, daca aplic mai mult de atat am impresia ca dupa uscare devine casanta, se ciobeste mai usor la varfuri.



4. Sigileaza varful unghiei - dupa cum va spuneam mai sus, oja incepe sa sara de la varful unghiei, asa ca smecheria asta va face ca durata manichiurii voastre sa fie mai mare. Pe langa asta, personal consider ca varful necolorat al unghiei da un aspect inestetic manichiurii.

 

5. Aplica un lac cu scliplici - nu stiu care e explicatia stiintifica, insa am vazut ca lacurile cu sclipici rezista mult mai mult pe unghii decat celelalte- asa ca daca va doriti o manichiura impecabila minim 7 zile, aplicati un lac cu sclipici. Evident, va fi mai greu de curatat , insa puteti pune o discheta cu acetona si niste folie de aluminiu, o lasati 10 minute sa actioneze, iar apoi oja va fi mai usor de indepartat, sau puteti folosi un base coat peel-off.



Dragilor, sper ca sfaturile mele sa va ajute sa va pastrati manichiura impecabila mai mult timp. Toate stim ca mainile sunt cartea de vizita a unei femei si ne dorim sa aratam impecabil cat mai mult timp. Sunt curioasa daca voi folositi oja clasica sau sunteti fane oja semipermanenta / gel . De asemenea, va rog sa imi scrieti in comentarii daca aveti si alte sfaturi pentru o manichiura cat mai rezistenta.


xoxo,

Alina

10 comentarii:

  1. Esti utila pisii/ mitzii :) <3

    RăspundețiȘtergere
  2. 5 trucuri simple, dar de efect. De pasul cu sigilarea varfului unghiei nu stiam, dar acum mi se pare ca are sens. Voi incerca si eu sa vad daca merge asa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu urmez pasii recomandati de tine, astfel manichiura mea rezista cu brio.🤗

    RăspundețiȘtergere
  4. Ooo, eu chiar am probeleme serioase cu rezistenta lacului pe unghii, ma enerveaza cumplit chestia asta. Foarte faine sfaturile tale. Cu sclipiciul am experimentat si eu si e o metoda care chiar functioneaza. De primul sfat o sa tin cont cu siguranta, nu m-as fi gandit ca poate fi o greseala inmuierea. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Faza cu sclipiciul este și la geluri și la ojele semipermanente. Am observat și eu și mi se pare dubios, nu știu care este explicația.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oja cu sclipici am remarcat si eu ca rezista mult mai mult pe unghii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumesc pentru sfaturi, le voi pune în aplicare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiam ca nu trebuie inmuiat inainte, multumim pentru sfaturi ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. interesant, eu mi lefac la salon de ceva ani chiar nu imi iasa acasa dar nu se stie niciodata cand ai nevoie asa ca sfaturile sunt intotdeuna binevenite

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !