miercuri, 13 mai 2015

# carpisa # ibiza

Roman in strainatate : un interviu "altfel"

Hello, glam girls !

Nu prea am obiceiul sa public postari personale, insa uneori simt nevoia sa impart cu voi anumite experiente. Astazi, una nu chiar atat de vesela.
Cum era normal, cand am ajuns in Ibiza, dupa ce a trecut starea de vacanta, am inceput cautarile pentru un job, ca nu-s genul care sa fiu intretinuta si nici nu suport sa stau ziua intreaga acasa. So, am aplicat pentru cateva joburi, am fost la cateva interviuri, insa unul dintre ele mi s-a parut cel mai deplasat din toate la care am fost.
Aplicasem pentru un post de sales assistant la Carpisa Ibiza ( este un magazin de accesorii prezent in mai toate orasele europene, inclusiv la Afi Bucuresti este unul ), si vine ziua interviului.  Ajung la ora stabilita, pentru ca nu imi place sa intarzii la interviuri, intru in magazin ( unde stabilisem ca va avea loc interviul ) , ii spun tipei de acolo pentru ce am venit, si ma indruma catre o cafenea din apropiere unde ma astepta echipa lor.
Dau ochii peste cap, ma intrept catre cafenea, intru, si ma asez la masa unde se afla echipa cu care urma sa sustin interviul.
                                         Sursa foto : google

Prima intrebare a fost de cand sunt in Ibiza si motivul pentru care ma aflu aici, dupa care mi-a complimentat modul in care vorbesc spaniola, si cum am invatat asa repede limba ( avand in vedere ca nu aveam nici doua luni de cand eram aici ).
Dupa clasicele intrebari care apar la orice interviu, urmeaza intrebarea bomba : Ce parere ai despre imaginea pe care o au romanii in lume ?
Este inutil sa va mai spun cat de tare m-a deranjat intrebarea asta, dar am preferat sa ii raspund intr-o maniera eleganta, spunundu-i ca nu este padure fara uscaciuni, ca infractori sunt in fiecare tara, dar ca nu asta ne defineste pe noi ca si popor. Le-am spus si de romanii care fac cinste tarii, care au functii inalte in mai multe tari din lume, si ca ar trebui sa ne cunoasca mai bine inainte sa ne judece.
Interviul s-a incheiat intr-o nota relativ ok, urmand sa primesc un raspuns intr-o saptamana, raspuns care, evident, nu a mai venit.  Am fost extrem de deranjata de atitudinea lor vis-a-vis de nationalitatea mea, mai ales ca nu ma asteptam sa fiu intrebata chestia asta in cadrul unui interviu la un brand international, care poseda magazine si in Romania.
                                Sursa foto: google

Randurile de mai sus reprezinta experienta mea personala, nu vreau sa denigrez pe nimeni, nu spun ca in toate tarile interviurile se vor desfasura la fel, insa am simtit nevoia sa impartasesc acest lucru cu voi.  Eu una sunt mandra de originile mele, sunt mandra ca sunt romanca, mandra de traditiile noastre si de tot ce inseamna Romania.

XO,
Alina


2 comentarii:

  1. Exact cum ai spus si tu: nu exista padure fara uscaciuni! Insa va mai dura pana oamenii se vor uita la ce faci si la cine esti, nu de unde vii, caci sincer, nu are nici o relevanta. Cel putin din punctul meu de vedere.
    Anyway...tu nu plecasei direct pt un job?

    RăspundețiȘtergere
  2. O metoda buna e sa-ti faci un plan minim pentru fiecare vacanta atunci cand iti vine ideea in minte, si sa-l detailiezi pe parcurs. vacanta in strainatate

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !