marți, 6 ianuarie 2015

# bucharest events # ceai

Fares - 85 de ani de pasiune pentru plante

Hello, glam girls !

Intr-o seara nu foarte friguroasa de decembrie, inainte de sarbatorile de iarna, am participat la evenimentul aniversar al Fares. Va vine sa credeti sau nu, Fares a implinit 85 de ani de activitate, 85 de ani in care au creat ceaiuri si remedii din plante pentru romani.
 Compania a luat fiinta in 1929 cand farmacistul Andrei Farago a infiintat firma "Digitalis" , " prima companie romana pentru cultivarea plantelor medicinale”, si care astazi poarta numele de Fares . Asezata la poalele Sarmisegetuzei, compania isi are sediul la Orastie, loc unde cultiva plantele si unde anual produce 20 de milioane de cutii de ceai.

Evenimentul aniversar a avut loc la Seneca Anticafe, un loc cu un concept super interesant : nu platesti consumatia , ci timpul petrecut in cafenea. Am cunoscut echipa Fares, cat si istoria brandului si a companiei, am aflat cum se cultiva plantele si care este drumul acestora din camp pana la cutia de ceai care ajunge in casele noastre, savurand in tot acest timp cele mai noi ceaiuri Fares. Stiati ca :




  1.  Realizarea unui produs nou dureaza de la 9 la 18 luni? In acest timp se trece de la documentarea stiintifica, la probele de laborator si probele pilot, testari si analize, elaborarea standardului de calitate al produsului, obtinerea avizelor de fabricatie conforme cu legislatia, evaluarea eficientei terapeutice.
  2.  Una dintre magaziile Fares dedicate depozitarii plantelor, dupa recoltare, are 51 m lungime si 32 m latime, fiind construita pe structura unui hangar de avioane?
  3. Cele mai longevive produse Fares sunt: ceaiurile de musetel, galbenele, sunatoare, menta, tei, coada soricelului, coada calului, paducel, trei frati patati, urzica? Acestea exista chiar de la inceputurile Fares, adica de 85 de ani. Tot de atunci exista si uleiul esential de menta.
  4.  Fares Orastie produce peste 800.000 de sticlute de sirop intr-un an? Daca am goli toate aceste sticlute am putea umple lejer o piscina cu suprafata de 100 de metri patrati si adancimea de doi metri.
















  5. CREDIT FOTO : FARES 

    Evenimentul a fost foarte reusit, le felicit pe fete pentru alegerea locatiei si pentru organizarea evenimentului. Cred ca este primul eveniment "not beauty related" unde nu m-am plictisit, ba dimpotriva, am fost curioasa sa descopar mai multe despre ceaiuri si nu numai.
    Am plecat acasa alaturi de cateva bunatati Fares, care-mi incalzesc serile de iarna cu aromele lor. In timp ce scriu articolul savurez ceaiul " 1001 de seri ", pe care vi-l recomand, si caut online ceaiul " Latte Machiato", pentru ca in magazinele fizice inca nu l-am gasit.

    Care-i ceaiul vostru preferat de la Fares?


    XOXO,

    Alina

    4 comentarii:

    1. Mie imi place mult ceaiul de menta. E cu parfum de copilarie (^_^) nu stiu de ce ;)
      :*

      RăspundețiȘtergere
    2. trebuie sa imi cumpar si eu ceai cu petale de trandafir, am auzit ca este tare bun :)

      RăspundețiȘtergere
    3. Vreau si eu sa ajung in acest local unde platesti timpul, nu consumatia...daca am inteles bine. :)
      Pupici

      RăspundețiȘtergere
    4. Hmmm, nice!
      Sunt consumatoare de Fares, mama mea mai ales...😊

      RăspundețiȘtergere

    Your comments make me happy !