sâmbătă, 29 noiembrie 2014

# aoro # eau de parfum

Kit de vacanta+ ghid de utilizare a mostrelor


Hello, glam girls !

De mult timp planuiesc o postare de genul acesta, si daca tot am fost plecata saptamana trecuta intr-un city break la Milano, am hotarat sa va povestesc ce cosmetice si produse de ingrijire iau in portfard, si mai ales, despre importanta mostrelor pe care le primim cu reviste sau comenzi de cosmetice.
Stiti toate ca in bagajul de mana de la avion nu putem pune produse lichide / fluide / geluri al caror recipient sa fie mai mare de 100 ml. In bagajul de cala putem pune produse full-size cu cantitate peste 100 ml, insa daca le punem in bagajul de mana, acestea vor fi scoase si aruncate de catre angajatii companiilor de zbor, si sincer, nici o beauty addict n-ar vrea sa-si vada cremele la gunoi .

Pentru mine este o provocare intotdeauna sa-mi fac bagajul, in primul rand ca-mi este greu sa ma limitez la 10 kg, ( sunt genul de persoana care ar pleca in concediu cu tot sifonierul si nu numai ) si apoi imi este si mai greu sa iau dupa mine un portfard minuscul. Norocul meu este ca acasa am un sertar plin cu mostre si produse mini, de la cleanser pentru fata la parfum si lotiuni de corp, pe care le folosesc de fiecare data cand trebuie sa calatoresc cu avionul.

Revenind la portfardul de vacanta, acesta cuprinde cateva produse esentiale de machiaj ( fond de ten, concealer, blush, ruj, fard de pleoape in nuante nude, un creion de ochi si o mascara), produse de ingrijire ( un mini parfum si cateva mostre de parfum, mostre de crema de fata, o crema de corp mini, mostre de cleanser pentru fata, gel de dus, demachiant  sau lotiune micelara).
Foarte utile imi sunt mostrele pe care le primesc la cumparaturile online. De exemplu, de cate ori dau o comanda pe aoro.ro , primesc gratuit esantioane de parfum  sau de alte cosmetice. Cu ajutorul acestora descopar noi parfumuri ( am o lista interminabila pe care vreau sa le cumpar ), dar imi sunt si foarte utile cand calatoresc, pentru ca nu-mi ocupa mult spatiu , si ma bucur si de diversitate ( in mod normal, n-as putea cara dupa mine 3-4 parfumuri). De asemenea, la fel de utile sunt si mostrele de sampon si balsam.
Pentru aceasta excursi  la Milano am ales sa iau cu mine doua parfumuri : Signorina Eleganza SalvatoreFerragamo ( 5ml) si Calvin Klein Euphoria ( 1ml).

Signorina Eleganza l-am ales pentru ca este parfumul pe care l-am descoperit recent si care m-a cucerit iremediabil. Al doilea motiv pentru care l-am luat cu mine la Milano este ca mi-am dorit sa port parfumul  unui designer italian pe parcursul sederii mele acolo. Fiind si cel mai nou parfum lansat de casa Ferragamo, Signorina Eleganza este , dupa parerea mea, cel mai reusit parfum al casei. Cu note de grapefruit si para, osmanthus si migdale asezate pe o baza de pactchouli si pielarie, este cu siguranta parfumul  creat pentru femei distinse. Este, cu siguranta, parfumul ideal pentru sezonul rece. L-am purtat in fiecare din cele 3 zile pe care le-am petrecut in Milano, iar aroma sa a contribuit la crearea atmosferei de vacanta. Nu puteam rata magazinul casei Ferragamo de pe Via Montenapoleone, iar in scurta mea vizita acolo, nu mica mi-a fost uimirea cand una din angajate a remarcat ca port cel mai nou parfum al lor.
Din gama Signorina mai am si o lotiune de corp, absolut minunata. Are un miros discret, iar textura este catifelata. Imi invaluie pielea intr-o aroma discreta a parfumului si o hidrateaza optim. De asemenea, daca o folosesc inainte de a-mi aplica parfumul ,  prelungeste persistenta acestuia.
Revenind la bagaje, In ultima vreme, demachiantul meu preferat este lotiunea micelara. Am primit cadou la o revista un produs mini de 100 ml si a picat la fix pentru a-mi completa kitul de vacanta. Am pus cateva dischete demachiante alaturi si am scapat si de grija demachierii.

Nu stiu voi cum sunteti, insa eu am o problema cu prosoapele si produsele de ingrijire din hoteluri. Prosoapele nu le folosesc niciodata, iar in ceea ce priveste produsele de ingrijire , de multe ori nu gasesc decat sapun in bai, iar eu nu folosesc sapun. Tocmai de aceea imi iau de acasa gel de dus. Tot la o revista am primit un mini-gel de dus de 50 ml de la Elmiplant pe care l-am pus automat in kitul de vacanta.
In ceea ce priveste deodorantele, aici am avut o mica problema.  Toate cele pe care le detineam aveau peste 100 ml, asa ca am fost nevoita sa-mi cumpar. Am gasit de la DM deodorante mini , speciale pentru kitul de vacanta, de la Rexona si de la Balea si am rezolvat si aceasta problema.
Ultimele adaugate in bagaj sunt mostrele de crema pentru fata, iar aici am o gama larga din care pot alege.  Intotdeauna aleg produse adecvate tenului meu, atat crème matifiante pentru a le folosi inainte de a ma machia, cat si creme hidratante pentru a le folosi seara.
Ca si concluzie, nu va sfiiti sa cereti mostre in magazine, acestea va pot ajuta sa testati produsele in intimitatea caminului vostru , si de asemenea, va sunt foarte utile atunci cand calatoriti cu avionul. Din experienta va spun, acestea sunt foarte utile, si de multe ori aleg sa cumpar un produs dupa ce l-am putut testa inainte . Procedez asa mai ales cu cremele  si fondurile de ten, pentru a putea verifica textura, nuanta , cat si rezistenta acestora. Lucrul acesta este valabil si pentru parfumuri, nu intotdeauna reusesc sa-mi dau seama daca mi se potriveste sau nu doar analizand notele parfumului. Desi imi doream foarte mult Chanel No. 5 si Shalimar de la Guerlain, dupa ce mi-am cumparat cate o mostra din fiecare si le-am testat pe pielea mea, am constatat ca nu mi se potrivesc deloc, si cu siguranta as fi regretat daca mi-as fi cumparat parfumurile full – size.
Voi cum procedati cu mostrele? Cereti mostre la cumparaturi?Le folositi?

XOXO,
Alina




6 comentarii:

  1. N-am calatorit cu avionul inca. Oricum si eu am o problema cand vine vorba de bagaje, le cam refac de obicei, gandindu-ma la ce-as putea renunta. De aceea imi plac mostrele, mai ales cele de parfum. Signorina si Lotiunea Ivatherm le am si eu ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ador Signorina, e demential ! Cat despre lotiunea de la Ivatherm, momentan o folosesc mai mult pe cea pt ten mixt, insa in calatorie am luat-o pe cea mica. xo

      Ștergere
  2. Si eu imi iau tot sifonierul cand plec in vacanta! :))
    Produsele de ingrijire si machiaj care nu imi lipsesc din bagaj le aleg in functie de timpul pe care il petrec in vacanta: fond de ten sau cc cream, rimel, fard nude, blush, creion de ochi negru, ruj, gloss si balsam de buze; sampon, balsam ulei de.par mai rar; solutie micelara, dischete, bete de urechi, acetona, oja, deodorant...cred ca nu am uitat nimic! :D
    Am cumparat si eu Unica cu solutia micelara Ivarherm dar nu imi place asa cum ma asteptam!:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu m-am inteles cu ea, mi-a placut mai mult decat cea de la L`oreal. Bioderma n-am testat inca, am fost dezamagita de niste creme de-ale lor si incerc sa evit brandul.

      Ștergere
  3. Buna draga mea! Te-am nominalizat la The Very Inspiring Blogger Award! te pup

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !