sâmbătă, 13 septembrie 2014

# aoro.ro # astor perfect stay

Tusul de ochi - cum il alegem



Hello, glam girls !



Cand vine vorba de machiaj mai elaborat, unul din lucrurile must-have este conturul ochilor. Cu ajutorul conturarii putem defini machiajul fie corectand forma ochiului , fie accentuand trasaturile desenand cu migala si mai ales cu multa dexteritate celebra ”coada de randunica” . Acest tip de machiaj este foarte intalnit in randul vedetelor, multe dintre ele il folosesc atunci cand vor sa afiseze un look impecabil la evenimente, dar mai exista si situatii nefericite cand exagereaza si eyelinerul devine cheia ruinarii unui machiaj ce putea fi impecabil. Sa nu uitam de stilul lui Amy Winehouse, care abuza de tusul de ochi, insa nu intr-o maniera foarte reusita, dar care totusi a facut din asta look-ul ei semnatura alaturi de celebra coafura super-tapata.

Toate ne dorim sa afisam un machiaj impecabil, insa nu toate avem indemanarea necesara. Cheia unui machiaj cat-eye reusit o reprezinta practica. Eu personal am invatat sa imi fac un astfel de machiaj urmarind pe youtube filmuletele a mai multi make-up artisti din Romania si din strainatate, si exersand cu mai multe tipuri de aplicator pana am reusit sa gasesc combinatia ideala. Nu trebuie sa priviti acest tip de machiaj ca un lux, exista cateva trucuri care va vor ajuta sa-l obtineti foarte usor ( p.s : urmariti mai multe modalitati de aplicare si furati de la fiecare youtube – guru cate ceva) .

Cel mai simplu mod de aplicare este compus din 3 pasi :

1. Trasati pe pleoapa superioara de la jumatatea ochiului spre coltul exterior o linie potrivita ca si grosime.

2. Cu ajutorul unei carti de vizita( sau a unui card ) uneste linia genelor inferioare cu capatul sprancenei. Traseaza o linie cam de 1 cm lungime, si uneste capatul exterior cu linia de pe pleoapa printr-o miscare precisa. Daca sunteti la inceput, acest pas il puteti executa initial cu un creion dermatograf care poate fi sters mai usor in cazul in care gresiti, iar dupa ce ati trasat liniile corect, puteti aplica si tusul.

3. Continua aplicarea tusului de la jumatatea pleoapei spre coltul interior al ochiului cu o linie descrescatoare ca si grosime. Retusati daca mai este nevoie pentru a obtine rezultatul dorit.

In portfardul meu am adunat de-a lungul timpului mai multe eyelinere cu care am exersat si pe care le-am folosit in functie de rezultatul dorit. O sa va prezint patru tipuri diferite de aplicatoare:

1. Tus de ochi Avon Luxe

L-am cumparat de curiozitate, la momentul ala nu testasem decat tusul clasic, cu pensula, si imi doream un aplicator mai precis si usor de utilizat. A durat ceva timp sa ma obisnuiesc cu aplicatorul cu buretel, la inceput m-am mazgalit bine, nu reuseam sa trasez linii drepte, dar dupa ce m-am jucat cu el o perioada am inceput sa ne intelegem binisor.

Il detin in nuanta clasica, negru, si ma declar absolut multumita de el. Pot trasa linii subtiri, dar si mai groase, este usor de utilizat, rezistent ( nu se intinde, nu se strange). Pentru cei 28 lei cat costa, este o investitie buna. Este un tus de ochi avon opac, nu trebuie sa revii pentru o culoare uniforma.




2. Tus de ochi Astor Perfect Stay Thick & Thin

Pentru ca deja prinsesem experienta cu aplicatoarele mai rigide, acum doua saptamani mi-am comandat de la aoro.ro tusul acesta, fiind atrasa de aplicator, cat si de review-urile pozitive pe care le avea. Este mai usor de utilizat decat cel de la Avon, aplicatorul mi se pare mai prietenos, cat si forma recipientului, care este ergonomica. Este produsul care l-am folosit intens in diminetile cand aveam putin timp la dispozitie pentru a ma machia, stiam ca nu dau gres si nu risc sa-mi stric tot machiajul folosind un tus carioca.

Costa 20 lei si-l voi recumpara cu siguranta, pentru ca este rezistent, pigmentat, iar varful carioca asigura o aplicare precisa.





3. Tus de ochi crema ( gel-liner )

Cand vine vorba de cream liners, nu pot sa spun ca sunt printre favoritele mele, desi daca aveti o pensula unghiulara sunt foarte usor de folosit, inclusiv coada de randunica este mai usor de realizat cu o pensula buna. Eu am o paleta de la Sephora cu mai multe culori, unele mai pigmentate, altele mai putin pigmentate. Le aplic cu pensula BrushArt de la aoro.ro, care-i ieftina si buna, traseaza linii perfecte din prima. Nu le folosesc foarte des, asta pentru ca m-am obisnuit sa le folosesc pe celelalte, plus ca daca plec din oras imi e mai greu sa car toata trusa dupa mine.




4. Creion gel-liner

Creionul asta l-am descoperit la un workshop, si mult timp nu l-am folosit. In momentul in care m-am hotarat sa-i dau o sansa am ramas de-a dreptul impresionata, este cremos si pigmentat si rezista bine pe pleoape. Este usor de folosit, nu curge, iar culoarea sa m-a facut sa imi doresc mai multe nuante de la ei. Cred ca este o alternativa mai buna la tusul crema,usor de transportat si de depozitat.





Ca si o concluzie finala, personal prefer tusurile de ochi cu aplicator rigid, din buretel sau carioca. De asemenea, creioanele gel – gasiti la mai multi producatori, mie imi plac cele de la Avon ( SuperShock) si Golden Rose, sunt ieftine si bune- sunt si usor de folosit si rezistente.

Machiajul cat-eye va impresiona intotdeauna si va va scoate din anonimat, niste ochi bine conturati pot schimba aspectul unei persoane ( nu mai este de mult un secret ca femeile care folosesc machiaj au mai multa incredere in ele ). Eu va incurajez sa testati toate variantele de tus si sa va alegeti produsul ideal pentru voi, pentru ca fiecare suntem diferite, iar un produs pe care eu il consider holy grail, pentru voi poate nu va functiona la fel. Pe piata gasiti produse si mai ieftine si mai scumpe, in functie de bugetul fiecareia.

Va invit sa-mi spuneti in formularul de comentarii parerea voastra despre tusul de ochi, cum il folositi, care v-a impresionat, si ce asteptari aveti de la produsele de genul acesta.

XOXO,

Alina ,




Un comentariu:

  1. Eu folosesc cam toate tusurile posibile tip creion, tip carioca, eyeliner gel etc...Chiar o sa fac o postare pe blog cu trasarea tusului in doua moduri super simple.

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !