sâmbătă, 30 august 2014

# aoro # aoro.ro

3 produse esentiale pentru un look fresh: Bb cream, mascara & crema matifianta

Hello, glam girls !



Chiar daca nu postez machiaje pe blog inca, asta nu inseamna ca nu ma machiez sau ca nu-mi cumpar produse de machiaj. Sunt un obsesive – compulsive shopper, si cand vad cosmetice decorative mi se lipesc de mana instant. Mereu cumpar si folosesc diverse produse, dar in ultima vreme am reusit sa-mi formez o “ echipa de start” a cosmeticelor, cele pe care le aleg pentru a incepe o zi noua. Nu cred ca v-am vorbit pana acum de rutina mea de dimineata, sau de ce produse folosesc, fie ele cosmetice sau pentru hidratare/ curatare.
De obicei sunt o persoana foarte lenesa ( rusinica :D ), ma trezesc destul de greu si de tarziu , cel putin in ultima vreme mi s-a intamplat sa nu aud alarma la timp si sa-mi ramana putin timp pentru machiat. Intotdeauna imi respect rutina de ingrijire, si asta inseamna : spalat cu gel de curatare, demachiere cu lotiune micelara, aplicat crema pentru ochi si crema pentru fata, pe urma trec la rutina de makeup.
Apropo de crema pentru fata, daca aveti tenul gras sau mixt, recent am descoperit un gel matifiant pentru ten  de la Clinique care a scos la pensie toate cremele pe care le aveam in dotare. Este vorba de Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel , un gel hidratant cu efect matifiant, ideal pentru fetele cu ten gras / mixt.  Mi-am cumparat varianta de 30 ml ( mai exista si la 200 ml ), pentru ca nu stiam la ce sa ma astept  de la ea, era prima crema de genul asta pe care o foloseam. Inca de la rima aplicare am ramas surprinsa cat este de lejera, nu incarca tenul deloc si il hidrateaza. Miroase delicat a ceva citrice mi se pare, dar nu am avut probleme cu tenul din cauza asta, nu mi-a cauzat iritatii sau aparitia altor cosuri. Mi se pare perfecta pentru vara pentru ca prelungeste viata fondului de ten, pastrandu-l matifiat  inca vreo 2 ore suplimentar.Mi-ar fi placut sa aiba si protectie solara , dar nu consider un musai, oricum bb cream-ul sau fondul de ten folosit contine minimum de protectie solara. per ansamblu ma declar multumita de aceasta crema, o voi recumpara in varianta mai mare de 200 ml, e mai economica si o folosesc mai mult timp.

Odata incheiata rutina de ingrijire, trec la capitolul machiaj, si de obicei adopt un machiaj simplu, cu un minim de produse aplicate. Nu sar niciodata peste fond de ten sau crema BB, de cele mai multe ori folosesc bb cream dimineata pentru ca se aplica mai usor si ofera o nuantare discreta tenului.Fondul de ten il aplic mai degraba la un machiaj de seara, cand imi doresc o acoperire mai mare.
Preferata mea in materie de BB cream in momentul de fata este L`oreal paris Nude Magique BB Cream. Am cumparat-o de curiozitate, datorita pigmentilor de culoare din compozitie, care la vremea aparitiei pe piata erau o inovatie in domeniu, Cand scoti crema din tubul squeeze este alba cu ceva granule ( pigmenti), iar cand o uniformizezi pe ten pigmentii sunt eliberati si nuanteaza  frumos tenul. Chiar daca este potrivita pentru toate tipurile de ten, nu straluceste excesiv, pielea arata natural. Promite sa hidrateze 24 h, sa acopere imperfectiunile tenului, sa micsoreze porii si sa previna imbatranirea prematura a pielii ( are Spf 12, ceea ce nu-i extraordinar, dar este mai bine decat deloc) . Face cam tot ce promite, mie una mi-a placut, dar stiti si voi ca rezultatele difera de la un tip de ten  la altul.

Bb Cream mi se pare o alegere fireasca dimineata, pentru ca, fiind mereu pe graba, pot arat decent investind un minim de timp  in machiajul tenului, si aceasta ofera mai multe beneficii tenului, ca sa nu mai spun ca arata mai natural si mai discret pe ten, iar machiajul obtinut este ideal pentru birou. Mie una nu-mi place sa ma machiez excesiv ziua.
Dupa ce mi-am aplicat bb cream, trec la pasul urmator, machiajul ochilor. Incep cu baza de pleoape, si de obicei o folosesc pe cea de la Radiant, si mai nou a intrat in teste baza de pleoape de la BeYu, despre care va voi vorbi pe viitor. Fardul de pleoape il aleg in nuante nude, intotdeauna, rar folosec un strop de culoare ziua, nu am suficient curaj sa port machiaje colorate. Aplic si o linie discreta de eyeliner, un creion nude pe waterline, iar apoi trec la urmatorul pas esential in machiajul meu : mascara.
Mascara este pentru mine cel mai important pas, cred ca as putea sa renunt la toate celelalte, dar sa pastrez rimelul. Este unul din cele 3 lucruri pe care le-as lua cu mine pe o insula pustie :))))))
Am mai multe rimeluri pe care le folosesc, dar preferatul meu momentan este Mascara Excess Volume de la Max Factor, un rimel bifazic care adauga volum genelor si le defineste tare frumos. 

La inceput mi s-a parut greu de folosit, pentru ca are peria destul de scurta, iar eu nu prea aveam indemanarea sa ma machiez cu el, insa mi-a placut mult efectul lui si in timp m-am obisnuit sa il folosesc si nu mi se mai pare un impediment acest lucru. Poate vi se pare ciudat ca desi afirm ca-s mereu grabita, folosesc un rimel bifazic, dar niciodata nu fac compromisuri cand vine vorba de acest pas. Imi place ca genele mele sa fie negre, bine definite si alungite , pentru ca machiajul sa fie unul reusit.Ce trebuie sa stiti despre acest rimel e ca se demachiaza tare greu, aveti nevoie de un demachiant bun , eventual unul destinat indepartarii machiajului waterproof, pentru ca se curata tare greu.
Ultimii pasi in completarea machiajului sunt aplicarea unui blush discret si a unui ruj / gloss si sunt gata de plecare. Chiar daca v-am povestit o gramada despre rutina mea de dimineata, de obicei nu dureaza mai mult de o jumatate de ora .
Mi-ar placea sa-mi spuneti in sectiunea de comentarii cum vi se pare rutina mea de dimineata si cum va pregatiti voi pentru o zi la birou / scoala.

xoxo,

Alina



4 comentarii:

  1. Dimineata de multe ori nu ma machiez deloc! Depinde de stare si de zi. Alteori am un intreg arsenal: fond de ten, pudra, fard colorat, eyeliner, mascara...stau 10 minute la machiaj. Dar depinde foare, foarte mult de zi. Vara asta greu m-am machiat vreun pic, acum, ca s-a mai racorit, zic e ca o sa revin la vechile obiceiuri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am avut zile cand nu m-am machiat deloc. De obicei cand ma trezesc tarziu :))) Dar de obicei prefer un minimal-makeup cand ies din casa.

      Ștergere
  2. Unde ai gasit crema Clinique ,si ce pret are? Eu vara asta nu am pus pe fata decât strictul necesar :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.aoro.ro/clinique/3-steps-gel-hidratant-pentru-ten-mixt-si-gras/ Am luat-o de la aoro, 83 lei cea mica.

      Ștergere

Your comments make me happy !