sâmbătă, 26 iulie 2014

# aoro # avon luxe

Top 3 fonduri de ten


Hello, glam girls !


Ca orice pasionata de frumusete si machiaj, sunt mereu in cautarea unor produse cat mai bune pentru nevoile mele, si care sa nu coste o avere, daca se poate. O sa incep astazi o serie de postari de tip “ Top x produse “ unde am sa va arat preferatele mele de-a lungul timpului.

Probabil ati observat ca nu prea sunt pe blog postari care sa includa machiaje realizate de mine, iar postarile depre produse de machiaj sunt destul de rare. Nu se intampla acest lucru pentru ca nu m-as machia, dimpotriva, ador sa ma machiez si detin o colectie decenta de produse de machiaj, insa niciodata nu am avut curaj sa postez vreuna din “ operele” mele.

Pentru ca este de nelipsit din orice machiaj , fie el profesional sau nu, fondul de ten este un produs must-have pentru reusita acestuia. In momentul de fata detin aproximativ 10 fonduri de ten, bb creams sau cc creams. Va scriu astazi despre 3 dintre preferatele mele, in ordinea preferintelor.

1. La Roche Posay Toleriane Teint Spuma Matifianta

Lansat la inceputul anului 2013, fondul de ten La Roche Posay Toleriane Teint a aparut in doua variante : spuma si crema hidratanta. Avand tenul mixt – gras, este de la sine inteles de ce am ales sa folosesc varianta spuma a acestui produs. La vremea aparitiei a fost un produs revolutionar care se baza pe cateva ingrediente statement, perlita pentru varianta spuma si acidul hialuronic pentru varianta hidratanta.

Compozitie:

Ingredientul cheie al acestuia este perlita , care este un element cu o putere de absorbtie de 5 ori mai mare decat a talcului. Aceasta promite rezistenta produsului la transpiratie si in conditii de umiditate extrema ( fondul de ten a fost testat in sauna !!! )

Ingrediente :


DIMETHICONE, UNDECANE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, TRIDECANE, TOCOPHERYL ACETATE,SILICA SILYLATE, PERLITE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, RETINYL LINOLEATE, ALUMINUM HYDROXIDE, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, CI 77492, CI 77491, CI 77499 / IRON OXIDES.
Avantaje

- are SPF 20

- non-comedogenic

- nu contine conservanti, nici parfum

- beneficiaza de tehnologia elastogel, astfel incat nu se strange in liniile fine

- promite sa reziste 12 ore pe ten

- este disponibil in 5 nuante

Dezavantaje

- iese cam greu din ambalaj, trebuie avut grija sa nu scoatem prea mult produs din tub.
Parerea mea :

Intre noi a fost dragoste la prima aplicare, este preferatul meu in momentul de fata. Are o acoperire medie spre mare, nu arata ca o masca pe ten si rezista aproximativ 5-6 ore fixat cu o pudra. Bineinteles ca vara trebuie sa aplic pudra un pic mai des decat de obicei, transpiram, stam in caldura, si nici un fond de ten nu este de fier. Are o textura catifelata , imi place senzatia pe care o lasa pe piele. Este unul dintre putinele fonduri de ten pe care le voi recumpara, fiind cred ca cel mai bun fond de ten dermatocosmetic testat pana acum. Eu detin nuanta Light Beige.

2. Max Factor Whipped Creme
Aparut la sfarsitul lui 2013, a fost inca o veste buna pentru posesoarele unui ten gras, pentru ca promitea matifiere si hidratare in acelasi produs, si in acelasi timp sa ofere tenului un aspect sanatos si radiant.

Ingrediente :

CYCLOPENTASILOXANE, AQUA, GLYCERIN, MICA, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DIMETHICONE, PEG-10 DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, METHICONE, DISODIUM EDTA, BENZYL ALCOHOL, HYDROGEN DIMETHICONE, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, METHYLPARABEN, +/-[CI 77891, CL 77492, CL 77491, CL77499]

Avantaje:

- non-comedogenic
- nu contine uleiuri sau parfum si este potrivit pentru tenul sensibil
- creeaza un look semi-mat
- contine particule matifiante pe baza de silicon
- disponibil in 5 nuante

Dezavantaje :
- Nu-mi place ambalajul, nu este igienic sa introduc pensula direct in el, mi-ar fi placut un squeeze-tub sau un ambalaj cu pompita.
- Nu are factor de protectie solara :(



Parerea mea :

Fondul de ten Whipped Creme l-am primit de la Lucia ( All That Beauty Things), si a venit in nuanta Rose Beige. Am fost un pic dezamagita , nu credeam ca am sa-l pot folosi, insa, surpriza ! Are proprietatea de a se adapta la nuanta tenului, astfel incat am fost foarte surprinsa sa vad cat de natural arata. Are o acoperire medie, arata natural pe ten. Imi pare rau ca nu are spf, dar nu e vreo tragedie, aplic inainte o crema cu protectie solara si am rezolvat problema. Rezista 3-4 ore fara retus, pe urma are nevoie de o pudra tanslucida sau matifianta.

3. Avon Luxe Miracle Perfecting Foundation

Aparut prin 2012, daca nu ma insel , Avon Luxe nu este un fond de ten care sa promita matifiere, ci promite sa ajute la realizarea unui machiaj lejer, oferind tenului hidratare si uniformizare. Contine extract de safir.

Ingrediente:

AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, GLYCERIN, PENYL TRIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, ETHYLEXYL METHOXYCINNAMATE, PEG-10 DIMETHICONE, POLYURETHANE-18, TITANIUM DIOXIDE, SILICA, SODIUM CHLORIDE, QUATERNIUM-90 BETONITE, DIAZOLIDINYL UREA, PARFUM, ALUMINIUM HYDROXIDE, STEARIC ACID, TETRASODIUM EDTA, PROPYLENE CARBONATE, TRIETHOXSILYETHYL POLYDIMETHYSILOXYETHYL DIMETHICONE ETHYLENE BRASSYLATE, SILK POWDER, TRIFLUOROMETHYLC1-4ALKYL DIMETHICONE, POLYGLYCERYL, HEXYL LAURATE, CETYL PEG, SAPPHIRE EXTRACT, METHICONE, MICA, CI 77891, CL 77492, CL 77491, CL77499] .



Avantaje:

- Spf 20

- formula usoara si hidratanta ce asigura un aspect impecabil tenului

- non comedogenic

- ambalajul este prevazut cu pompita pentru o dozare corecta, dar si pentru a mentine continutul igienic

- vine in 5 nuante

Dezavantaje:

- cateva ingrediente cu potential iritant

Parerea mea :
L-am folosit intensiv prin iarna, cand tenul meu avea nevoie de produse hidratante. Aplicat cu o pensula stipple arata tare frumos pe ten. Are o acoperire mica spre medie, si rezista 3-4 ore ajutat de o pudra, imi place ca este buildable, nu lasa urme inestetice pe ten . Nu am avut o experienta prea frumoasa cu alte fonduri de ten de la Avon, insa trebuie sa recunosc faptul ca acesta m-a impresionat. Il am in nuanta Porcelain si se mi potriveste perfect pana in momentul cand incep sa ma bronzez un pic. Probabil am sa-l pot purta din nou in toamna, are valabilitate 24 de luni de la deschiderea recipientului.


Toate cele trei fonduri de ten le gasiti pe aoro.ro la preturi decente alaturi de alte produse de machiaj pentru ten. Mi-ar placea sa-mi spuneti in comentarii care sunt preferatele voastre in materie de cosmetica decorativa, poate ma mai inspir pentru viitor.
xoxo,
Alina

10 comentarii:

  1. eu nu folosesc fond de ten. nu pentru c-as avea un ten perfect, dar toate pe care le-am incercat imi fac mici, mici cojite pe anumite zone ale fetei si prefer decat sa se vada urat fondul de ten, sa se vada urat tenul natural :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Girls, daca v-ati exfolia si hidrata corespunzator tenul, nu ati mai avea problemele astea. Incercati cu un scrub home made, si veti vedea diferenta. Xo

      Ștergere
  2. El folosesc unul de la Seventeen. Time Plus. Sunt chiar mulțumită.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel de la La Roche Posay mai facut curioasa .Chiar daca sunt reprezentant Avon ,Fdt Avon luxe nu ma tentat ,chiar daca am un ruj si sunt mai mult decat multumita

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am folosit niciunul din cele trei, eu am alt top :)). Totusi mi se pare ca cel de la Max Factor nu e nuanta potrivita pt tine, are subton roz, cel putin asa pare din poze.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu il folosesc pe cel de la AVON si sunt super multumita de el <3

    RăspundețiȘtergere
  6. imi place cel de la Roche Posay <3 este super pentru tenul meu mixt

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu le-am incercat pana acum. Eu raman fidela celui de la Bourjois Healthy Mix. Am un ten cu o usoara tenta de uscare. :*

    RăspundețiȘtergere
  8. As incerca La Roche Posay, nu stiu de ce ma tenteaza...
    Momentan folosesc L'oreal Paris INFALLIBLE, il folosesc demult si sunt destul de multumita... am de la MAx Factor, pudra, creme puff si e faina <3

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !