sâmbătă, 14 iunie 2014

# aoro # aoro.ro

Totul despre cosmeticele bio

Hello, glam girls !

Cosmeticele bio au inceput sa apara pe piata din Romania in urma cu vreo 6 ani. Daca la inceput, numarul de branduri si de produse, implicit, era destul de restrans, observam astazi ca acestea au luat amploare si gasim foarte multe produse cosmetice bio pe piata , incepand de la produse pentru ingrijirea tenului si a corpului pana la parfumuri bio.
 Dar ce sunt cosmeticele bio, pana la urma ? Acest aspect trebuie sa-l lamurim inca de la inceput. Produsele cosmetice bio sunt acele produse care au in compozitia lor numai ingrediente obtinute fara utilizarea substantelor chimice, fara interventii genetice si in armonie cu mediul inconjurator, si care sunt certificate de catre un organism abilitat.
Spre deosebire de produsele agricole bio, produsele cosmetice bio nu au un anumit barem pentru certificare, totul se stabileste de catre organisme private care verifica pe raspunderea lor procesele de productie, aprovizionare si transport ale cosmeticelor si emit certificatul organic , daca sunt indeplinite standardele necesare. La nivel european, standardul minim comun este denumit " COSMOS "( Cosmetics organic and natural standard) .
Cum recunoastem cosmeticele bio ?
Cosmeticele bio le puteti recunoaste citind eticheta. Pe aceasta este inscrisa sigla organismului care a efectuat certificarea. Principalele organisme europene care certifica produse bio sunt :
BDIH Germania - acorda certificare  in urmatoarele contitii  :

-produsul are  ingrediente obtinute din plante – culturi ecologice;
-produsul are  ingrediente obtinute din minerale;
- o parte din ingrediente pot fi obtinute prin procese chimice, insa lista acestora este strict controlata;
- substantele sintetice sunt interzise;
- sunt permisi conservanti, dar sunt strict marcati pe ambalaj;
- sunt interzise organismele iradiate.
Soil Association Marea Britanie :

- daca peste 95% din ingredientele produsului cosmetic sunt certificate organic, atunci produsul respectiv poate utiliza sigla Soil Association si poate introduce cuvantul „organic” in denumirea sa
- daca 100% din ingredientele produsului cosmetic sunt certificate organic, atunci produsul respectiv poate utiliza sigla Soil Association si poate introduce cuvantul „100% organic” in denumirea sa
 - daca peste 70% din ingredientele produsului cosmetic sunt certificate organic, atunci produsul respectiv poate utiliza sigla Soil Association si poate introduce expresia „realizat cu ingrediente organice” in denumire.
Ecocert – Franta
Cosmebio – Franta 
Biogarantie – Belgia

 AIAB-ICEA - Italia 
 
Toate aceste organisme acorda certificarea dupa acelasi barem  :
- mai mult de 95% din ingredientele produsului sa fie certificate organic;
- mai mult de  10% din produs, calculat din punctul de vedere al greutatii, sa fie organic;
- este permis ca pana la 5% din produs sa fie sintetic.


Foarte important de stiut, nu confundati cosmeticele bio/eco/organice cu produsele naturale sau traditionale. Legislatia este foarte ambiguua in legatura cu cele din urma, si este foarte usor sa pui pe o eticheta cuvintele "natural " sau " traditional " , iar produsul sa contina urme de produse naturale si zeci de substante chimice.

Pun punct teoriei, cu rugamintea , ca, daca aveti intrebari legate de cosmeticele bio sa mi le adresati in formularul de comentarii si am sa va raspund cat mai repede cu putinta.
Pentru partea practica a articolului, am ales sa va vorbesc despre cateva produse bio care mi-au atras atentia.
1.Roger & Gallet Shiso Eau de Toilette 
Roger & Gallet este o companie cu o istorie de peste 200 de ani, folosind esente naturale in majoritatea produselor sale. Parfumul Shiso nu este o exceptie, iar acest parfum bio este unul foarte reusit, fiind in aceeasi masura un parfum sofisticat si atragator. 
 Shiso , ingredientul principal al acestui parfum , este o  planta traditionala japoneza cu proprietati si aroma asemanatoare mentei. datorita acesteia, noul parfum Roger&Gallet este unul unic si irepetabil, ale carui note sunt :  note de varf -  bergamota si mandarina ; note de mijloc -bujor si perilla, iar nota de baza este data de lemnul de santal. 

2.Nuxe Aroma-Perfection
 Despre Nuxe am auzit numai lucruri bune, mai ales despre uleiurile lor.  Nuxe Aroma Perfection este o emulsie usoara, matasoasa, care se absoarbe rapid cu nici o senzatie de piele  grasa. Acest produs de ingrijire  combate imperfecțiunile  cu formula  sa ultra-concentrata. Pielea ta este odihnita si hidratata, lăsând un finisaj mat. Mi-a atras atentia acest fluid care minimizeaza porii  , mai ales ca mi se pare minunat ca o baza de machiaj. Aplicat sub fondul de ten sau sub BB Cream , ii va imbunatati considerabil aspectul si il va face sa arate mai fresh. Plus ca promite sa minimizeze alte imperfectiuni ale pielii, ceea ce nu poate decat sa ma bucure, pentru ca e cam frustrant la 27 de ani sa te trezesti cu niste mostruleti pe fata .  Produsul are 40 ml si il gasiti pe aoro.ro la pretul de 67 ron. 80% dintre  ingrediente sunt de origine organica .Noul sistem Nuxe-exclusiv este  patentat, fără parabeni adăugati sau fenoxietanol

3 .Lavera Trend Sensitiv Face

Nu puteam sa nu pun macar un produs de machiaj, pentru ca , da, exista si produse de machiaj bio si acestea capata o amploare mai mare pe zi ce trece. Despre crema colorata Lavera am citit la Lucia - All That Beauty Things, si am vazut ca i-a placut , fapt ce m-a convins s-o pun in wishlistul meu. Este o crema hidratanta si tonifianta destinata tuturor tipurilor de ten , iar nuanta se adapteaza nuantei pielii. Este potrivita atunci cand va doriti un machiaj rapid sau un machiaj minimalist. 
Acest produs  100% natural este  îmbogățit cu vitamine nutritive, minerale si organice Aloe Vera.
 Ingrediente :
Water (Aqua), Alcohol*, Lauryl Laurate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Titanium Dioxide (CI 77891), Glyceryl Stearate Citrate, Cetyl Alcohol, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil*, Fragrance (Parfum)**, Argania Spinosa Kernel Oil*, Hydrogenated Palm Glycerides, Tricaprylin, Iron Oxide (CI 77492), Glucose Glutamate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract*, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Cichorium Intybus (Chicory) Root Extract, Rosa Centifolia Flower Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, Microcrystalline Cellulose, Dehydroxanthan Gum, Algin, Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77499), Hydrogenated Lecithin, Vegetable Oil (Olus Oil), Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Lecithin, Lysolecithin, Tocopherol, Maltose, Magnesium Gluconate, Algae, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Camelina Sativa Seed Oil, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Alcohol**, Benzyl Benzoate**

* indica ingrediente Certificate Organic
** uleiuri esentiale naturale
 

Sper ca v-a placut postarea mea si astept intrebatile voastre in sectiunea de comentarii .

xoxo, 

Alina

14 comentarii:

  1. Util comentariu pentru fetele care doresc sa afle si alternativa la produsele pline de bazaconii. Ma gandeam sa scriu un articol eu , dar mi-ai luato inainte : "Bine ai facut"
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina, mai sunt multe de spus despre cosmeticele bio, eu astept cu interes si articolul tau. kiss

      Ștergere
  2. foarte interesant articolul...foarte util, asa voi si si eu mai atenta la ce imi cumpar din gamele bio :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideal ar fi sa folosim numai cosmetice bio, dar tentatia e prea mare :D

      Ștergere
  3. Foarte interesant. Pacat ca Lavera are iritanti si alcool, va sensibiliza tenul in timp.
    Iar tenul sensibilizat deja este din cauza acestor cosmetice (rozacee, cuperoza, milia, acnee medie) si daca folosim asa ceva peste, il agravam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevarat, dar depinde de fiecare ten. Spre exemplu, tenul meu tolereaza alcoolul.

      Ștergere
  4. iubesc produsele bio , dar cine poate sa nu le iubeasca ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bio, ne-bio, toate au ceva in ele. Oricat de bio ar fi ele, tot au ceva in compozitia lor pentru a rezista mult timp dupa deschidere!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu sunt din ce in ce mai interesata de produsele bio in ultimul timp. Foarte util articolul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hi there all, here every person is sharing such experience,
    therefore it's pleasant to read this blog, and I used to
    visit this blog daily.

    Take a look at my page: goji berry

    RăspundețiȘtergere
  8. I visited several web sites except the audio feature for audio songs present at this web
    site is genuinely wonderful.

    My web site - goji berry (www.youtube.com)

    RăspundețiȘtergere
  9. I used to be able to find good advice from your blog posts.


    My web blog: gojipro preço

    RăspundețiȘtergere
  10. I absolutely love your blog and find the majority of your post's to be precisely what I'm looking for.
    can you offer guest writers to write content for yourself?

    I wouldn't mind creating a post or elaborating on a few of
    the subjects you write related to here. Again, awesome web
    log!

    Here is my web-site wieviel goji beeren pro tag; ,

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte util articolul, mi-as dori ca macar rutina de ingrijire a tenului sa fie compusa doar din produse bio si sper ca pe viitor sa ma disciplinez la acest capitol; spre rusinea mea momentan in colectia mea de make-up/skincare nu prea se gasesc produse bio.

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !