luni, 16 iunie 2014

# argint 925 # bijuterii

Ce trebuie stiut despre bijuteria de argint

Hello, glam girls !


Nu mai este o noutate faptul ca bijuteria de argint este folosita ca inlocuitor pentru aur. O dovedesc statisticile, care arata ca, dintre toate bijuteriile prezente pe piata, cele de argint resusesc sa concureze la scara internationala piata bijuteriilor de aur, dovedindu-se cele mai complexe si versatile accesorii. Considerate, in prezent, cele mai bine plasate si importante tipuri de bijuterii, datorita atat pretului convenabil, cat si modului de prelucrare usor, bijuteriile de argint preiau conducerea in multiple sectoare, indiferent de felul acestora.

Pentru mentinerea acestui clasament, in care argintul detroneaza aurul, este necesara o cat mai mare atentie asupra calitatii metalului invingator, iar un prim pas realizat consta in modul de prelucrare a argintului. Prelucrate din aliaje cu continut pur de argint, de pana la 95% (intre 87,5 si 95%), bijuteriile din argint isi capata aspectul final din aceasta modalitate. Ce nu multi dintre iubitorii bijuteriilor cunosc este faptul ca, cu cat culoarea piesei este mai inchisa, cu atat mai ridicata este si cantitatea de argint folosita in realizarea acestor minunate accesorii. Cu toate acestea, preferintele bijutierilor ramane combinatia eleganta de 925, valoare ce influenteaza aspectul final al bijuteriei, printr-un aspect cu reflexe luminoase, ce se contopesc cu notele misterioase ale metalelor din aliaj.

Cu toate ca, la o prima impresie, culoarea neutra a bijuteriei de argint pare una destul de comuna, aceasta reuseste sa predispuna piesa la combinatii care mai de care mai spectaculoase. Natura dialogica a argintului ofera un spectacol uimitor de jocuri de lumini si reflexii interesante si atragatoare. Toate acestea sunt obtinute  in urma combinatiilor bijuteriei de argint cu pietrele semipretioase, pietrele pretioase, cristalele Swarovski, sticla de Murano, chihlimbarul, cat si gablonzurile de calitate. Cu toate acestea, acest efect spectaculos de frumusete  adus de metal paleste, iar acest proces este dovedit, din nou, de  proprietatile uimitoare ale argintului de a se contopi cu numeroase elemente estetice, fara a le rapi din frumusetea naturala si fara a le eclipsa in vreun fel. Acesta, prin urmare, este si motivul pentru care bijuteriile de aur palesc, cu usurinta, in fata frumusetii celor din argint.
Articolul de astazi este realizat in colaborare cu comunitatea Mama si Sotie 
xoxo,
Alina 


2 comentarii:

Your comments make me happy !