sâmbătă, 2 aprilie 2016

# atractii turistice in ibiza # beauty blogger

Chic Travel : Ibiza




Am mai avut cateva tentative de a incepe acest post, insa de fiecare data am abandonat. Cumva, imi e greu sa povestesc despre "Ibiza", chiar daca a fost o experienta destul de misto. A fost prima data cand am plecat din tara sa muncim in strainatate, insa, pe langa munca, am avut parte de cateva luni bestiale, timp in care am cunoscut si m-am imprietenit cu oameni de diferite nationalitati, unii dintre ei ramanandu-mi prieteni pe viata.
Pentru cei care inca nu stiu, Ibiza este o insula componenta a Balearelor, situata in Marea Mediterana. Impreuna cu insula Formentera, formeaza insulele Pitiuse.
Ca si destinatie turistica, Ibiza iti ofera cam tot ce iti poti dori : de la locuri linistite unde poti petrece un sejur cu familia, pana la cele mai faimoase cluburi din intreaga lume.
Plaja San Vicente
Atractii in Ibiza

  1. Ibiza are peste 50 de plaje, unele mai mari, altele ascunse, insa absolut toate sunt superbe. Apa este foarte curata pe majoritatea plajelor, este o placere sa stai pe oricare dintre ele. Preferatele mele sunt Playa de San Vicente si plajele din Portinatx , S`arenal Petit si Grand.


playa de San Vicente

Playa de San Vicente  
Aguas Blancas

Aguas Blancas  
Amante Beach  
Amante Beach 

Amante Beach

Amante Beach



S`arenal Petit Portinatx

S`arenal Petit Portinatx 

Playa de Santa Eulalia 

Playa D`en Bossa extrasezon

Playa D`en Bossa extrasezon


Playa D`en Bossa 
Playa de Talamanca extrasezon
Cluburile, in mod evident, sunt una dintre cele mai cunoscute atractii ale Ibizei. Incepand cu Ushuaia ( cel mai mare club din Ibiza ), si continuand cu Pacha, Amnesia, Space, Privilege , fiecare au in sezonul estival petreceri care mai de care, cu teme diferite.Cele mai faimoase petreceri sunt Children of the 80`s din Hard Rock   si Flower Power din Pacha, acest club fiind deschis tot restul anului.  In aceste cluburi vin cei mai faimosi DJ din lume, iar orice fan al muzicii electronice trebuie sa ajunga in cluburile din Ibiza macar o data in viata.


Sursa foto : Google 

Dalt Villa, orasul fortificat din capitala insulei, Ibiza, o locatie ce nu trebuie ratata. Se poate ajunge si cu masina pana sus, iar vederea este deosebita. Inauntru gasiti Catedrala Santa Maria din Ibiza, unde se afla o icoana facatoare de minuni dar si un chivot de aur si argint vechi de 700 de ani .

Sursa foto : Google 


Las Dalias, targul hippie din San Carlos, reprezinta o atractie pentru majoritatea turistilor. Pot cumpara de aici lucruri hand-made, imbracaminte si bijuterii hippie-style. Mai exista un targ hippie mai micut in Punta Arabi.

Sursa foto : Google


Mercadillo de Cala Llenya ( Targul de la Cala Llenya ) - un targ de antichitati si nu numai, de unde poti cumpara foarte multe lucruri interesante si deosebite cu preturi incepand de la 1 eur. Se tine doar duminica.

Insula Es Vedra, o insula mica, nelocuita, faimoasa pentru miturile care o inconjoara :
  • localnicii spun ca este insula sirenelor evocate in epopeele lui Homer
  • se spune ca ar fi varful Atlantidei, civilizatia de mult scufundata 
  • insula are o concentratie foarte mare de metale si minerale, fapt ce ii confera un camp magnetic enorm, al treilea ca putere de pe glob. Exista persoane care sustin ca acesta este locul preferat al extraterestrilor, si martori ca aici ar fi aterizat OZN-uri.  ;)



Mancarea 

Stau destul de prost la capitolul " mancare traditionala". Specific zonei sunt faimoasa Paella, si ensalada payesa, o salata cu legume coapte. In schimb, prajitura traditionala , Greyxonera, este absolut delicioasa! Atat localnicii cat si turistii sunt foarte mari amatori de peste si fructe de mare, avand in vedere ca sunt la indemana.
 Bauturile traditionale sunt vinurile ( ori foarte dulci, ori foarte seci) si un fel de lichior, Hierbas Ibicencas, destul de aromat.
Exista si vreo doua restaurante romansti pe insula, unul in Ibiza(capitala ) si unul in Cala LLonga, unde mai mergeam cand ni se facea dor de mancarea de acasa.

Impresii finale 

Pentru mine, Ibiza este deja un loc de suflet, o a doua casa. Pe langa atractiile turistice, este locul unde traiesc 6 luni pe an, unde am prieteni, unde am invatat multe. Sunt fericita ca am ocazia sa traiesc aceasta experienta an de an, ca pot combina munca si distractia intr-un mod ideal.
Daca aveti ocazia, va recomand sa vizitati Ibiza macar o data in viata, este un loc absolut minunat, fie ca va doriti un concediu relaxant, fie ca va doriti sa faceti turul cluburilor.
Daca va doriti sa aflati si alte detalii despre Ibiza, astept intrebarile voastre in sectiunea de comentarii.


xoxo,

Alina 

5 comentarii:

  1. Nu am fost niciodata in Ibiza desi imi doresc foarte mult.
    Atat din pozele postat de tine cat si din pozele vazute pe internet... e un loc de vis si merita vizitat :-D
    Esti foarte norocoasa sa ai ocazia de a-ti petrece 6 luni pe an acolo :-D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, este un loc superb, si da, chiar ma consider norocoasa ca pot imbina munca si vacanta jumatate de an. Iti doresc s-o vizitezi intr-o zi, o sa iti placa !

      Ștergere
  2. Mi-ar placea sa ajung in Ibiza. Mi-ar placea, de fapt, sa ajung in orice coltisor de pe planeta asta. :)) xoxo

    RăspundețiȘtergere
  3. visez sa ajung si eu intr-o zi sa vad Ibiza

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !