luni, 14 martie 2016

# beauty event # bucharest events

Lansare Plantur 39 - gama cu fito-cafeina

Joi, 10 martie,  s-a lansat in Romania gama Plantur 39, o marca de referinta a Dr. Wolff Group, companie germana de familie care activeaza in domeniile farmaceutic si cosmetice, in peste 40 de tari.

Gama de produse Plantur39, care contine sampon cu fito-cafeina si tonic si balsam cu fito-cafeina, se adreseaza femeilor cu varsta de peste 40 de ani, dar poate fi folosita si de persoane mai tinere care au probleme cu caderea parului.



In timpul menopauzei, femeile se confrunta cu dezechilibre hormonale, ceea ce afecteaza procesul de crestere a parului. Astfel, cercetatorii de la Dr. Kurt Wolff au dezvoltat o solutie care combate aceasta problema. Rezultatul il reprezinta un complex cu fito-cafeina, care protejeaza radacina parului de impactul negativ al hormonului masculin (testosteron), atunci cand nivelul de estrogen (hormonul feminin) scade.
Combinatia activa de ingrediente din complexul cu fito-cafeina este indicat femeilor peste 40 de ani, in special datorita dozei potrivite de ingrediente si a formulei galenice unice.
Plantur39 este samponul pentru femei numarul 1 in Germania, potrivit datelor Nielsen.
Pentru mai multe informatii despre produs, vizitati: http://www.plantur39.ro/ro/ .

Speakerii evenimentului au fost Cristina Stanciulescu, coordonator life.ro si doamna doctor Ioana Chebac, medic primar dermato-venerolog în cadrul clinicii Bio-Medica International din 1995 Bioderm Medical Center din 2003 si Bioderm Laser Clinic.
De la doamna doctor  am aflat cateva lucruri interesante, pe care vreau sa le impartasesc cu voi :
- tratamentele impotriva caderii parului aplicate local sunt mai eficiente decat cele pe cale orala( vitamine,etc)
- masarea scalpului inaintea samponarii stimuleaza circulatia sangvina si deschide canalele, astfel ingredientele active vor patrunde mai bine in piele.

In mod evident, subiectul principal al discutiei a fost caderea parului si cum putem preveni acest lucru, avand in vedere statisticile momentului : 
 

– 2 din 3 femei care locuiesc in Bucuresti prezinta semne de cadere a parului, in timp aproape 60% dintre romancele cu varste cuprinse intre 30 si 65 de ani au aceasta problema, potrivit unui studiu reprezentativ, realizat de catre compania de cercetare de piata GfK Romania.
-42% dintre respondente considera ca parul este o parte importanta a vietii lor si a imaginii de sine. In consecinta, majoritatea femeilor afectate de caderea parului sunt dispuse sa reduca din alte cheltuieli pentru a avea un par sanatos.
- 7 din 10 romance din mediul urban, care se confrunta cu aceasta problema, sunt dispuse sa cheltuiasca suplimentar in fiecare luna pentru a preveni aceasta problema. 3 din aceste 7 femei ar cheltui pana la 100 de lei, alte 3 declara ca nu ar cheltui mai mult de 10% din venitul net lunar, in timp ce una ar fi dispusa sa cheltuiasca oricat.Studiul a fost realizat la nivel national, de catre compania de cercetare de piata GfK Romania, pentru Plantur39.
-66% dintre femeile care locuiesc in Bucuresti prezinta semne de cadere a parului sau au deja probleme serioase de pierdere a parului, mai mult decat in alte zone din tara.



 
 

Caderea parului si dezechilibrele hormonale
Femeile cred ca avansarea in varsta reprezinta unul dintre principalele motive pentru pierderea  parului – 67% dintre respondente sunt de parere ca odata cu varsta, cresc si sansele ca parul sa cada.
17% dintre femei sufera de dezechilibre hormonale, mai ales cele cu varste cuprinse intre 46 si 55 de ani, insa doar una din 3 ia medicamente pentru a le corecta.
“Pana la menopauza, radacinile parului unei femei sunt protejate de nivelurile ridicate de estrogen. In timpul menopauzei, nivelurile de hormoni la femei se dezechilibreaza si afecteaza cresterea parului. Dupa aceasta etapa, impactul hormonilor masculini – testosteronul – creste. In consecinta, parul creste mai subtire, cade prematur, iar scalpul devine din ce in ce mai vizibil”, a explicat  doctorul Adolf Klenk, om de stiinta care conduce Dr. Wolff Research in Bielefeld (Germania), compania care produce samponul pe baza de cafeina, Plantur39.

Cafeina previne caderea parului
Cafeina este binecunoscuta in lumea stiintifica, ea fiind un ingredient activ in procesul de combatere a caderii parului. Datorita cafeinei, radacinile firelor de par primesc energia necesara pentru a asigura cresterea acestora, a mai explicat Dr. Adolf Klenk.
Cu toate acestea, studiul arata ca doar 6% dintre respondente considera ca stimularea celulelor este cel mai important efect al cafeinei. Mai mult, majoritatea femeilor consindera cafeina ca fiind in principal o sursa de energie suplimentara pentru organism.
Potrivit cercetatorilor, cafeina activa din samponul Plantur39 poate patrunde eficient in scalp datorita formulei sale speciale. Daca samponul este aplicat doua minute pe zi, cafeina este stocata in foliculii de par pentru cel putin 24 de ore, efectele samponului fiind maxime in timpul utilizarii zilnice.


Overall, a fost un eveniment de unde am invatat multe, am incercat sa sintetizez pentru voi lucrurile esentiale. Este si o transmisie live pe Periscope -ul meu, puteti vedea o buna parte din speech-ul doamnei doctor Chebac. 


xoxo, 

Alina  

7 comentarii:

  1. M-ar interesa acest produs, am probleme cu parul, imi cade foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut ceva poze pe facebook de la event, par promitatoare produsele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca am auzit de ei pana acum , dar suna foarte tentant,,,

    RăspundețiȘtergere
  4. AM auzit vag de ei...interesant! Sa ne anunti cum merge treaba! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu am auzit de ei si chiar sunt curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau si eu samponul asta :D Sa ne spui daca functioneaza ;)

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !