joi, 14 august 2014

# casa de moda ella # nunta

Rochia de mireasa - cum o alegi ?

Hey, glam girl !



Esti viitoare mireasa si cu siguranta cauti raspunsul la intrebarea  “Ce rochie de mireasa sa-mi aleg?”. 

Cei de la Casademodaella.ro au incercat sa vina in ajutorul viitoarelor mirese care nu stiu ce rochie sa-si aleaga, astfel incat am facut o lista cu ce anume trebuie sa stii cand alegi o rochie pentru nunta ta.


1) Bugetul, din pacate acesta este primul lucru de care trebuie sa tii cont in momentul cand doresti sa-ti achizitionezi rochia pentru nunta, bugetul rochiei trebuie facut in functie si de alte cheltuieli, daca nu tineti cont de acest lucru riscati ca pentru alte “cheltuieli” pentru organizarea nuntii sa nu va ramana bani sau sa va ramana foarte putini; pe langa asta in cele mai multe cazuri trebuie sa va pregatiti si pentru “cheltuieli nepravazute”.

2) Organizarea, stiu pare ciudat ca al doilea punct ca si importanta sa fie ocupat de organizare, dar intr-o lume cand timpul parca zboara pe langa noi si ne-am dori ca ziua sa aiba 30 de ore ;organizarea joaca un rol foarte important in momentul cand doresti sa faci o achizitie atat de importanta.

Daca nu stii sa alegi un anume model pentru rochia ta, poti sa incerci sa te informezi in prealabil de pe internet sau chiar intr-un magazin specializat despre tendinte in materie de rochii pentru mirese pentru anul nuntii tale.
Fa-ti un plan pe un carnetel sau agenda cu magazinele pe care urmeaza sa le vizitezi, nu-ti recomandam sa vizitezi mai mult de 2-3 magazine/zi.
Este recomandat sa iei cu tine una sau mai multe prietene de incredere cu care sa te consulti.
3) Alege croiala, stim ca sunt foarte multe modele pe care ai vreasa le alegi cum ar fi cele stil printesa, cele foarte decoltate sau chiar modelul sirena, dar trebuie sa tii cont de tipul de croiala care se potriveste cel mai bine cu silueta ta.

Croiala trebuie sa fie intr-o armonie cu silueta si tinuta sotului tau, cu tematica nuntii, cu restaurantul unde urmeaza sa se desfasoare petrecerea si cu perioada in care este programata nunta.

4) Cand alegi culoarea, aveti mare grija sa probati rochia si sa o admirati intr-o lumina naturala, lumina artificiala din magazinele de rochii pot “pacali” ochiul. 

Culoarea cea mai des intalnita pentru o rochie de mireasa este albul, alegerea clasica, dar sunt culori care au castigat foarte mult teren in fata albului traditional cum ar fi bej-ul, ivoriu, culoarea sampaniei, culoarea cafelei, auriul si culoarea piersicii cu lapte; in plus , in ultima perioada au fost facute alegeri de culori si mai indraznete, cum ar fi rosul aprins sau albastrul cerului. Daca as stii ca nu lesina mama, eu m-as marita intr-o rochie verde tucoaz :D
De stiut:

Brunetele sunt puse in evidenta de rochiile ce au nuante de alb, alb-rozaliu si nuante de argintiu.
Blondele ies foarte mult in evidenta daca opteaza pentru o rochie de nuanta gri-auriu, gri-albastru si culoarea caisei.
Roscatele ar trebui sa aleaga rochii in nuante de bej pentru a iesi in evidenta.
Satenele ar trebui sa opteze pentru rochii de culoarea laptelui, mov, roz sau verde.
5) Alege materialul, cu toate ca matasea naturala si catifeaua sunt niste materiale elegante, nu se recomanda folosirea acestora la realizarea rochiilor de nunta, deoarece sunt materiale greoaie ce limiteaza si ingreuneaza deplasarea si miscarile miresei.
Daca nu o sa ai o rochie de rezevra pentru restaurant, o sa stai ore in sir imbracata in rochie , asa ca este recomandat sa te simti cat mai confortabil, astfel ca recomandam materiale usoare cum ar fi matasea artificiala, tafta, chiffon, satin si organza.

6) Alege modelul, sunt foarte multe modele in momentul de fata (modele stil printesa, sirena, baby doll, vintage, ballerina), in plus de asta se pot face combinatii cum ar fi partea de jos de la un model cu partea de sus de la alt model, este recomandat sa alegi modelul care se potriveste siluetei tale dar care este in ton si cu look-ul mirelui.
Rochiile se pot accesoriza cu trena, bretelute, manecute, voalete, voaluri, fuste suprapuse, corset impodobit.
Recomandam rochiile fara trena, trenele ingreuneaza miscarile miresei si sunt sanse foarte mari sa fii calcata pe rochie sau mai rau sa te impiedici.

7) Probeaza rochiile, dar nu mai mult de 4-5 rochii/ zi deoarece risti sa te dezorientezi si sa nu mai faci o alegere potrivita.
Roaga vanzatoarea sau cere ajutorul prietenelor tale pentru a fi fotografiata in modelele de rochii probate.
Nu te grabi sa te uiti pe loc la poze, vizualizeaza fotografiile acasa in liniste pentru a face o alegere buna.

8) Proba finala: recomandam ca ultimele modificari la rochie sa fie facute din timp, chiar cu 1 luna inainte de nunta pentru a evita neplacerile.
Recomandam ca rochia sa nu fie lasata in husa pana la nunta, probeaza rochia de cateva ori inainte de nunta, termenul limita ar fi de 2 saptamani, astfel te asigurica nu este prea larga sau prea stramta sau daca vrei sa adaugi sau sascoti vreun accesoriu.

9) Imprieteneste-te cu rochia, este recomandat sa porti rochia inainte de nunta si sa inveti sa o porti.
Incearca sa te pui in diferite situatii si scenarii de la nunta, misca-te, ridica-te, fa piruete si chiar danseaza, pentru a sti cat mai bine cum trebuie purtata rochia.

10 )Buchetul de mireasa este un accesoriu care scoate mireasa si rochia foarte mult in evidenta , asa ca acest element trebuie speculat, de retinut este ca mirele trebuie sa aiba acelasi tip de floare la rever ca florile din buchetul de mireasa. 

Sper ca au fost de folos aceste sfaturi, iar eu impreuna cu cei de la Casa de moda Ella va dorim” Casa de piatra“ !

xoxo, 

Alina











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Your comments make me happy !