sâmbătă, 5 iulie 2014

# aoro # aoro.ro

Si Lolita- parfumul unui vis !

Hello, glam girls !

        Cea mai recenta achizitie in materie de parfumuri s-a dovedit a fi si cea mai iubita in ultima perioada. Si cum a trecut ceva timp de cat v-am prezentat  o recenzie de parfum, va vorbesc astazi despre Si Lolita – Lolita Lempicka, un parfum pentru femei indraznete.
   Pentru a intelege ce fel de parfumuri creeaza Lolita Lempicka, am sa vorbesc   putin despre istoria brandului.
    Josiane Maryse Pividal, s-a nascut in 1954 la Bordeaux, Franta .  Inca de mic copil admira munca mamei sale care era croitoreasa, iar la 6 ani crea  haine pentru papusile ei. Ca adolescenta, isi concepea propriile haine.
       La varsta de 17 ani a inceput sa studieze designul vestimentar la Studio Bercot. Se casatoreste cu Joseph-Marie Pividal, iar dupa casatorie isi incepe afacerea de designer independent , ajutata de sotul ei .Trebuie sa va precizez ca numele pe care Josiane Marise Pividal si l-a ales pentru brandul sau, Lolita Lempicka , este de fapt o combinatie intre titlul cartii Lolita, de Vladimir Nabokovand si numele pictoritei poloneze  Tamara de Lempicka. In 1983 isi prezinta prima colectie, iar in 1984 isi deschide primul magazin in cartierul Marais din Paris. In acelasi an prezinta primul ei show la Tokyo, iar in 1985  la Paris .Din 1987 pana in 1990, Josiane a fost director artistic la Cacharel, si a fost responsabila de liniile pentru copii si femei. In 1987 semneaza un parteneriat cu grupul japonez Onward Kashiyama pentru haine si accesorii.
Dupa plecarea de la Cacharel, in 1990, aceasta isi infiinteaza propria casa de moda intr-un imobil de pe Avenue Marceau in Paris, si de-a lungul anilor concepe colectii speciale pentru La Redoute, Trois Suisses sau Monoprix. In 1994 lanseaza prima colectie dedicata mireselor, si deschide un nou magazin in Marais – Paris, “ Les Mariees de Lolita”.  In 1996 lanseaza LSD ( Lolita Studio Design ), o noua colectie de moda casual si cu preturi accesibile.  Tot in acelasi an fiica cea mare a Lolitei , Melodie , se alatura casei de moda si se implica in crearea noilor colectii, care va fi urmata in 2003 de surorile sale gemene, Lauren Leslie și Paulina Leonor.
     La sarbatorirea a 20 de ani de creatie, in 2004, Lolita Lempicka publica celebra ei carte – “ Lolita Lempicka : Il etait une fois 20 ans de creation” . In acelasi an isi asociaza numele cu o masina premium , Nissan Micra “ Lolita Lempicka “ , iar parteneriatul continua pentru inca trei versiuni ale masinii. In 2007 a creat o colectie de haine si lenjerie pentru Etam, iar in 2008 si 2011 a proiectat telefoane  impreuna cu cei de la Samsung.
  
      A imbracat multe celebritati, de la Charlotte Gainsbourg si Vanessa Paradis , la Diane Kruger si Laetitia Casta . In 1990 a prezentat o colectie in incinta muzeului Luvru, iar din 2002 Lolita Lempicka este Cavaler al Legiunii de Onoare.

Parfumurile


 

·  Primul parfum al brandului, numit chiar “Le Premier Parfum “ a fost lansat in 1997 ,si  avand un ambalaj in forma de mar, acesta este in topul vanzarilor inca de atunci.
· In 2000 a fost lansat si primul parfum pentru barbati , “Lolita Lempicka au Masculin”.
· In 2006 a fost lansat parfumul “L” , inspirat de sirene.
· In 2008  lanseaza "Fleur Défendue" (Forbidden Flower) si "Fleur de Corail" (Coral Flower), inspirata fiind de primele doua parfumuri.· In 2009 lanseaza “Lu Rose”, si in acelasi an inaugureaza magazinul online.
· In toamna lui 2009 lanseaza celebrul  parfum Si Lolita , vedeta postarii de astazi :D· In 2012 lanseaza L`eau en Blanc .
Si Lolita


Inca de cand a fost lansat, Si Lolita  a fost un parfum foarte iubit de femei, astfel incat a devenit rapid al treilea cel mai de succes parfum feminin ( n-am gusturi proaste :D ) .Muza acestui parfum a fost Charlotte Le Bon, fata care prezenta rubrica meteo la Canal +, un post de televiziune foarte cunoscut in Franta. Parfumul a fost creat de Christine Nagel si Benoit Lapouza.Si Lolita exploreaza noi orizonturi in materie de parfumuri ale casei Lolita Lempicka si vine ambalat intr-o sticla “norocoasa”, un trifoi cu patru foi, conturate cu aur. Are o imagine foarte pariziana, in jurul gatului ii este legata o esarfa cu model floral si polka-dots, iar numele ii este scris ca o incuietoare asemanatoare unei bijuterii din aur.Primele note ale parfumului sunt date de tonurile dulci de mandarina si bergamota, combinate cu esente senzuale de piper, Notele de mijloc sunt date de o combinatie unica de mazariche, heliotrop si garoafa, iar notele de baza sunt rasina, chihlimbar, patchouli si tonka. Si Lolita este parfumul care i se potriveste unei femei curajoase si pline de personalitate, dar in acelasi timp delicata.



Este  un parfum floral-oriental destul de persistent , pe pielea mea rezista pana la 8 ore, iar pe haine mult mai mult. Are o aroma destul de puternica, dar este un parfum atat de interesant, pe care mi l-am dorit foarte mult, prima data l-am testat acum vreo 3 ani , dar atunci am ales altul in defavoarea lui. Luna trecuta, cand am vazut ce pret bun are pe aoro.ro , n-am rezistat si l-am pus in cos. Luna aceasta l-am folosit exclusiv, si prevad ca o sa-i cumpar un fratior mai mare ca si cantitate, plus ca, imi doresc si Si Lolita Midnight Fragrance :D . Un parfum Lolita Lempicka este unic, l-as recunoaste dintr-o suta. 

Citind comentariile persoanelor care folosesc acest parfum pe un site dedicat, am constatat ca in ultima vreme  exista persoane care tind sa-l considere un parfum unisex, ceea ce nu-i departe de adevar, avand in vedere notele sale. De asemenea, am vazut ca exista persoane care nu l-au agreat “ la prima intalnire”, insa acordandu-i o sansa dupa o anumita perioada de timp, s-au indragostit de el, iar pentru  unele a devenit chiar parfum semnatura . 
Daca va doriti acest parfum , dar va este teama sa purtati arome atat de puternice, va informez ca acest parfum are din 2011 si varianta eau de toilette, cu o concentratie mai light. Pretul difera in functie de cantitatea recipientului, ca si in cazul apei de parfum.
 Va doresc o zi minunata si parfumata , si sper ca v-a placut articolul de astazi. Daca va mai doriti si alte recenzii de parfum, astept sugestiile voastre in sectiunea de comentarii.  
xoxo,
 Alina



8 comentarii:

  1. Imi plac parfumurile de genul astuia, nu stiu de ce nu l-am incercat pana acum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am avut si il vreau din nou. E superb parfumul <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yayy, ma bucur ca ti-a placut! Nu degeaba a fost in top 3 best seller !

      Ștergere
  3. vai ce draguta e sticluta ,mie imi plac parfumurile dulci...vanilie,mosc ,ylang ylang...posibil sa imi placa si mie asta , sau posibil sa nu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa recunosc, nu am incercat acest parfum pana acum. Parfumurile floral-orientale sunt pe gustul meu, asa ca l-am trecut la listuta cu dorinte.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa imi iau si eu parfumul asta! E prea laudat :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Compozitia ma face sa il doresc si pentru mine, desi nu sunt mare fana parfumuri, cred ca acesta mi-ar place :)
    Ador sticluta ambalaj <3

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !