sâmbătă, 28 iunie 2014

# aoro.ro # autobronzant

Protectia solara- must have, nu moft !

Hello, glam girls !

    Astazi vreau sa va vorbesc despre importanta protectiei solare , despre radiatiile UV si cum ne putem proteja de acestea , si despre importanta soarelui despre sanatate. De asemenea, am sa va propun si cateva produse pe care ne putem baza pentru a fi protejate de efectele nocive ale radiatiilor UV.
Stim deja ca soarele este essential pentru organisme, pentru ca furnizeaza caldura, ajuta la sintetizarea vitaminei D si are rol antidepresiv. Totusi, expunerea la soare ( mai ales expunerea indelungata ), poate fi periculoasa.
Radiatiile UV reprezinta5% din spectrul solar , si sunt de 3 tipuri :
·        Radiatii UVC- acestea sunt oprite de stratul de ozon
·        Radiatii UVB – ating partea superioara a pielii, epidermul,si stimuleaza bronzul , dar in cazul expunerii prelungite provoaca arsuri si insolatii.
·        Radiatiile UVA- reprezinta 95% din totalul razelor Uv de pe suprafata Terrei, iar pielea este de 20 de ori mai expusa la acestea decat la radiatiile UVB. Sunt razele “vinovate”de degradarea pielii, accelereaza imbatranirea premature si provoaca alergii solare si hiperpigmentari. Radiatiile UVA patrund pana la celulele dermului, si sunt cele vinovate de aparitia cancerului de piele.
Indicii de masurare a eficacitatii protectiei solare sunt urmatorii :
·        Pentru razele UVB exista Spf ( Sun Protection Factor), maximul conform normelor UE este 50+.
·        Pentru razele UVA exista Ppd ( Persistent Pigment Darkening) –maximul conform normelor Ue in vigoare este 42 .
Din pacate, nici o crema nu ne poate oferi o protectie  100% impotriva radiatiilor solare, nici macar hainele nu pot face acest lucru. Protectia oferita de un tricou este echivalenta cu o crema cu SPF 5. Este adevarat ca o tesatura mai groasa potejeaza un pic mai bine, insa nu ne putem imbraca vara in parka :D .In interiorul cladirilor suntem protejati cel mai bine.
Daca aveti o piele foarte  sensibila , este indicat sa nu va expuneti la soare, mai ales la orele de varf, chiar daca folositi o crema de protectie cu SPF maxim, pentru ca diferenta dintre factorii de protectie nu este foarte mare, o crema cu SPF 50 ofera doar cu 0.2 % mai multa protectie decat o crema cu SPF 30 :( .

Cateva lucruri pe care e bine sa le cunoasteti   despre protectia solara :

·        Soarele este mult mai puternic in prezent, din cauza poluarii masive care a subtiat stratul de ozon si a favorizat aparitia efectului de sera. Razele UV trec mai usor de atmosfera care protejeaza Terra si  astfel, numarul persoanelor care sufera de afectiuni ale pielii este in crestere.
·        daca aplicati mai multe produse  cu factor de protectie, este important sa stiti ca factorul nu se aduna, adica daca aplicati o crema cu FPS 20 si un fond de ten cu FPS 15, nu veti obtine FPS 35.
·        produsele de protectie solara trebuie aplicate cu 20-30 de minute inainte de a va expune la soare.
·        produsele de protectie solara sunt de mare ajutor impotriva ridurilor, iar pentru a-mi sustine aceasta afirmatie, va invit sa aruncati o privire pe aceasta fotografie cu un sofer de camion, care  vreme de 20 de ani partea dreapta a fetei sale a fost direct in bataia razelor solare. Stiu, groaznic !

·        nu folositi produse de protectie solara dupa ce au expirat, sau daca v-au ramas din anii anteriori. Nu va mai protejeaza deloc !
·        referitor la bronzarea la solar, studiile au demonstrat ca o singura sedinta de bronz artificial facuta inainte de 35 de ani , creste riscul dezvoltarii unui melanom cu 98 % . Acoradati-le o sansa si produselor autobronzante , sunt mai “ sanatoase “;)

Despre cateva produse care va vor ajuta sa va protejati de razele UV, cateva exemple, piata este foarte larga in acest domeniu :

1.  Bioderma Photoderm Max spray pentru bronzat SPF 50+




 
Bioderma Photoderm Max SPF 50 + este un produs cu factor maxim de protectie. Protejeaza impotriva razelor UVA si UVB si este special conceput pentru piele sensibila/ intoleranta si poate fi folosit si pe ten, pentru ca nu contine parfum si are o textura lejera si non-grasa si nu astupa porii.  Patentul BIOPROTECTION(reduce riscul deteriorarii celulare, protejeaza impotriva schimbarilor la nivelul structurii celulare cauzate de razele solare )  ofera o protectie eficienta si de durata impotriva radiatiilor solare. Il gasiti atat in varianta de 200 ml, cat si in varianta de 400 ml .

2. Vichy Capital Soleil balsam FPS 50


Vichy Capital Soleil balsam 9g, este un stick  ce ofera protectie impotriva razelor UVA si UVB. Se foloseste pentru a oferi o protectie mai mare zonelor sensibile precum buzele, urechile, nasul , alunitele sau semnele din nastere. Produsul este rezistent la apa si nu contine conservanti sau parfum.

3. Avene Sun High Protection set cosmetice 


Ultima propunere in materie de produse necesare la plaja o reprezinta acest set Avene , de fapt un fel de trusa de urgenta. Contine crema de protectie solara cu FPS 50, apa termala pentru a calma eventualele iritatii dupa plaja, si crema de fata pentru hidratare. E tipul de set ideal pentru un weekend la mare.

 

La final de articol, imi doresc sincer, ca fiecare dintre voi sa inteleaga importanta protectiei solare  si sa-i acordam o sansa. Veti vedea pe pielea voastra ( la propriu ) ce inseamna o zi la plaja in care am folosit crema de protectie si una fara. De asemenea, mi-as dori sa nu mai vad pe plaja persoane care folosesc ulei de masline ( nu protejeaza de nici un fel, contrar parerii unora ), cu atat mai mult parinti care nu-ti protejeaza copiii de efectele razelor UV. 

 Protejati-va pielea zilnic , pe piata se gasesc creme cu factor de protectie adaptate fiecarui tip de piele, chiar si pentru tenul gras, creme care matifiaza . Alegeti fond de ten sau bb cream cu factor de protectie , iar la varste mai inaintate tenul vostru va arata categoric mai bine decat daca nu va protejati . Nu uitati ce-a spus Coco Chanel : “ La 50 de ani ai tenul pe care il meriti ! “

 

xoxo,

 

Alina

 

 

 





10 comentarii:

  1. foarte importanta protectia solara ,folosesc mereu chiar daca e un grad mai mare sau mai mic de spf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, este foarte important pentru noi, mai ales in conditiile actuale.

      Ștergere
  2. Foarte interesant articolul. Sper să conștientizeze cât mai mulți cât de importantă e protecția solară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc , Diana ! Daca vom repeta, eu sper sa ne inteleaga cat mai multi pana la urma, si sa nu mai vad persoane cu ulei de masline pe plaja :(

      Ștergere
  3. Mda... e clar ca am nevoie sa mi se aduca mai des aminte ce importanta e protectia...
    Desi am pielea excesiv de uscata... nu prea am grija sa folosesc factor de protectie, decat la plaja... iar pe fata din an in Paste :( Prost, prost, prost... anul asta promit sa ma dotez cu tot ce trebuie si sa am mai multa grija... si de buze, de ten...
    Poate am sa incerc ceva de la Bioderma, vad ca tot mai multa lume apeleaza la ei..

    http://www.newtouchofcolor.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si produse hidratante, piata este plina , gasesti orice adaptat nevoilor tale. ;)

      Ștergere
  4. eu ma umplu de bubite mici,mici si rosii daca nu folosesc protectie solara, asa ca e clar un must pentru mine! pana acum cativa ani nu foloseam,,dar ma plangeam c-am bubite, pistrui si-s toata arsa :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sta in firea omului sa se mai si planga :)) Bine ca avem acces la informatie :D

      Ștergere
  5. intr-adevar, protectia solara e extrem de importanta... ma tenteaza setul de produse Avene :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Este foarte adevarat ca protectia solara este mai mult decat necesara.:*

    Ti'ar placea sa facem schimb de linkuri?Te pup.

    http://roxanaciobanu.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

Your comments make me happy !